Proč všichni milujeme retro plus sized šaty

Proč všichni milujeme retro plus sized šaty

Zdá se vám slovní spojení "návrat retra" jako otřepané sezónní klišé. Tak pozor! Toto retro nikdy nezmizelo a bude tu napořád. Řeč je o plus sized šatech v designu retra. Doba prostě přeje křivkám.

zdroj: pinterest

Milovníci trendů a zároveň milovníci retra, i tak někteří návrháři popisují generaci Z, tedy generaci mladých lidí, kteří jsou narozeni mezi roky 1990 a 2000. Opravdu zvláštní transformační doba. Trendem již nejsou pouze postavy typu Twiggy, ale na své si přijdou i pořádné křivky, kterým retro sluší. Právě retro plus sized šaty jsou v posledních letech velkým hitem, a proto jsme pro vás připravili pár tipů, ze kterých si určitě vyberete ten svůj styl.

Je libo srdcový výstřih?

Je pravdou, že srdcový výstřih má něco do sebe. Zvláště pak má-li žena ty správné křivky. O zbytek se pak postarají šaty v pase, kdy díky volánům zakryjí všechny nedostatky. Už chápete to kouzlo retro šatů?

Zdroj: Pinterest

Límeček pro dámy z businessu

Elegantněji to snad již ani nelze. Límeček je neoddělitelnou součástí retro šatů, hlavně řadíme-li je do 50. až 70. let. S takovýmto outfitem se nemusíte bát vyrazit do kanceláře, na společenskou událost i do přírody na piknik.

Zdroj: Pinterest

Puntíků a kostek není nikdy dost

Retro se vším všudy, tak bychom mohli nazvat takové šaty, které mají ke všemu retro design. Kostky a puntíky jsou největší klasikou. Správnými doplňky budete vypadat jako královna retra - elegance a jednoduchost je základem této módy.

Zdroj: Pinterest

Ovocný design léta

A jsme zpět u trendů, tentokrát půjde také o design. Letošním létem odstartovali módní návrháři hon za jednoduchými ale krásnými designy ovoce - třešně, citron, pomeranče či jahody. Co více si na letních šatech přát.

Zdroj: Pinterest

Čím nezkazit dojem

Retro šaty, zvláště pro plus sized, by měly budit dojem nadýchanosti a zároveň lehkosti a neopatrný výběr doplňků to může lehko zkazit. Krásnými doplňky, které spadají do podobné éry, jako například perlový náhrdelník, lesklý náramek nebo dlouhé náušnice, jsou pravou volbou. A u bot platí to samé, retro střevíčky se navíc letos vrátiliydo módy i v rámci nových moderních outfitů. A nezapomeňte ani na správný účes a líčení. Retro šatům sluší vlny a silné barvy.

Zdroj: Pinterest

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram