Produkty, které mi zachránily pleť

Produkty, které mi zachránily pleť

Milé dámy a slečny, dnes se chci s vámi podělit o produkty, které mi zachránily pleť.

Když se podívám na své fotky před rokem, vidím velké rozdíly.

Nosila jsem mnohem víc make-upu a hodně jsem maskovala nedokonalosti mé pleti, ačkoli jsem ji před pár lety měla téměř neproblematickou. Asi v patnácti letech se mi pleť hodně bouřila, i když jsem se vždy o sebe a svoji pleť starala. Nebylo to asi dostačující nebo spíš jsem nepoužívala ty správné produkty. Akné zaútočilo hlavně na čelo a tváře. 

Začátkem puberty, když se mi začala pleť mastit, používala jsem micerální vodu Bioderma. S tou jsem ale měla pocit, že to pro mě není asi to pravé, naopak jsem spíš měla pocit, že ráno mám pleť horší než den předtím. Tak jsem přešla na značku Clinique. 

Značku Clinique zná nejspíš hodně z vás a používá ji spousta blogerek a youtuberek, ale to jsem dříve nevěděla. Kupovala jsem si ji hlavně kvůli designu, protože mi jednoduše přišel zajímavý a pěkný.

  

V parfumeriích a v Duty Free mi Clinique doporučovali a můžu říct, že jsem vyzkoušela produkty jak pro smíšenou, suchou i pro mastnou pleť. Můj obličej ale zůstával ve stejném stavu.

Měla jsem alespoň dobrý pocit, že si pleť pravidelně čistím a odličuji, ale požadovaný efekt se nedostavoval. Děkovala jsem tedy Bohu za make-upy, korektory a produkty ze zkrášlovací kosmetiky. Po odlíčení se ale moje pleť necítila dobře.  

Vzhledem k mojí profesi jsem musela o svoji pleť pečovat. Základem úspěchu je mít dobrou kožní lékařku, která vám poradí, co je pro vás vhodné. Z odstupem času lituji, že jsem k ní nešla už dříve. Ráda bych vám nyní představila produkty, které mi moji pleť výrazně zlepšily (samozřejmě, že ne všem to bude vyhovovat, můžete mít jiný typ pleti než já). 

Nevím, které z těchto produktů bych označila za „ten zázračný“, ale když budete pečlivé a pleť si budete čistit pravidelně každé ráno i večer, myslím si, že výsledek se dostaví. La Roche – Posay EFAKLAR je kosmetická řada, která mi velmi vyhovuje a pomohla mi. Vždy používám nejprve čistící pěnový gel pro hloubkové čištění mastné nebo podrážděné pleti. Poté nanesu čistící tonikum proti ucpávání pórů (někdy trošku štípe, ale rozhodně ne tolik jako Clinique, který obsahuje alkohol). Dále pleť hydratuji krémem. Po vstřebání všech produktů, nanesu tenkou vrstvu Skinorenu, který je určený právě na akné a problematickou pleť. Skinoren docela vysušuje pokožku, takže hydratace je důležitá. Po viditelných dobrých výsledcích jsem Skinoren začala používat pouze na noc.

Zpočátku vás pleť bude štípat, ale čím pravidelněji si budete pleť čistit, tím lepší a zdravější bude! Tato kůra sice prodlouží váš pobyt v koupelně, ale určitě to stojí zato.

Po této čistící kůře, asi po měsíci, jsem už mohla mezi lidi bez make-upu a celé léto jsem prožila bez obav, že se mi make-up na sluníčku rozteče. 

A co vy? Používáte make-up, když nemusíte? 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram