Proenza Schouler chystá vlastní parfém

Proenza Schouler chystá vlastní parfém

Módní dům Proenza Schouler rozšiřuje svou nabídkovou paletu. Chystá se vydat svůj vůbec první parfém!

Proenza Schouler již brzy nabídne svůj první parfém. Proenza Schouler, která se na trhu s módou pohybuje již třináct let, oznámila, že se chce ponořit i do světa vůní, a proto podepsala licenční smlouvu s L'Oréal. Žádné další informace o smlouvě oficiálně zveřejněny nebyly, mluví se však o době deseti let, po kterou takové smlouvy zpravidla trvají.

L'Oréal v současné době produkuje parfémy například značce Yves Saint Laurent, Ralph Lauren, Giorgio Armani nebo Viktor & Rolf. Z předešlých jmenovaných si nejlépe vede parfém Flower Bomb od Viktor & Rolf, jenž je dlouhodobým bestsellerem.

O Proenza Schouler se neustále diskutuje v souvislosti s prodejem podílu značky jedné z velkých společností, které vlastní podobně úspěšné jiné módní domy. Jednání s LVMH, francouzským koncernem, pod něhož spadá kolem 60 značek (Louis Vuitton, Givenchi či Kenzo), dopadla již několikrát neúspěšně. Proenza Schouler tak stále zůstává pod taktovkou svých dvou zakladatelů, Jacka McCollougha a Lazara Hernandeze, nezávislá. Vypadá to, že na trhu si docela dobře vystačí sama. Kromě novinky v podobě parfémů, prodává od roku 2008 kolekce kabelek, od roku 2012 módní obuv.

Foto: vogue.co.uk, lorealusa.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram