Progresivní české a slovenské oděvní značky

Progresivní české a slovenské oděvní značky

Vybrali jsme pro vás tři nejzajímavější české značky, které se specializují na street módu. Pojďte se s námi podrobně podívat na oblečení od My Dear Clothing, Wolfgang a Dear Friends.

MyDear

Mezi nejznámější českou pánskou streewearovou značku musíme zařadit MyDear, za kterou stojí talentovaný návrhář Zbyněk Štandera. Již šest let zásobuje svými kousky nejen své vrstevníky, ale všechny, kdo mají odvážnou a navždy mladou duši a chuť přemýšlet nad tím, co nosí. Na všech kolekcích je jasně vidět, že jsou určené pro specifické klienty, mladé umělce, hudebníky, lidi, kteří se rádi obklopují originálním a kreativním designem. Oblečení od MyDear se dá skvěle kombinovat s tetováním, tunely v uších nebo netradičními účesy, ale skvěle vypadá i na něžných blondýnech s nevinnýma očima.

Značka také reflektuje dnešní nemalé problémy, které způsobujeme naší planetě. Všechny produkty jsou vyráběny výhradně v Čechách a na Slovensku a použity byly co nejvíce eco-friendly materiály. Z prodeje každého trička Apes tee šlo dvě stě korun na ochranu země a zvířat. Tento jediný model byl vyroben v nelimitovaném počtu, jinak se nesetkáte s více jak čtyřiceti kousky od každého modelu. Tohle je přesně ten model pomalé módy, který nás baví a přejeme více spokojených zákazníků!

Wolfgang Store

Když vstoupíte do Wolfgang store, ať už v jejich kamenném obchodě v Praze nebo Brně, ocitnete se v říši minimalismu, neuvěřitelně příjemných materiálů a jedinečného stylu. Člověk samozřejmě musí mít trochu odvahu vstoupit do Vlčí smečky, protože už není cesty zpět. Jak si koupíte první věc, ať už tričko nebo šaty nebo třeba něco z jejich unisexových kousků, kterých je opravdu mnoho, už nikdy nebudete chtít chodit v ničem jiném. A navždy budete vybočovat z řady, protože na tomto oblečení je znát, že je dělané s láskou, pomalu, poctivě, a hlavně ve velkém stylu. A čeká na vás také mnoho doplňků, od atypických slunečních brýlí po kožená psaníčka. 

Dear Friends

Slovenská značka Dear Friends, to je jednoduše velká nádhera. Tahle vegansky zaměřená značka je vyprodaná dřív, než se vůbec dostanou první fotky nových kolekcí ven. Trička, mikiny, plátěné tašky, různé barvy, ale hlavně kvalitní materiál a dobře zpracovaný střih, to všechno pořádně označené logem. 

Od počátku své existence, která sahá do roku 2009, k Dear Friends neodmyslitelně patří alternativní pohled na svět a zaměření na ekologické aspekty. Vybírají si textil, který je certifikovaný jako fair trade, pracují s organickou bavlnou nebo recyklovanými materiály. Nepoužívají žádné látky, za kterým je utrpení zvířat, i proto má cílová skupina zákazníků společný znak, a to vegan-friendly smýšlení. Klasicky střižené oblečení, které je k dostání hlavně v černých a bílých variantách, je vyráběno ve velmi limitovaném množství.

Všem značkám a osobnostem, kteří se zabývají ekologickým dopadem oděvního průmyslu, držíme palce a co nejvíce spokojených zákazníků!

photo credit: DearFriends, Wolfgang, My Dear

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram