ProTibet Ti sluší

ProTibet Ti sluší

Kampaň 'ProTibet Ti sluší' ukazuje, jak to ženám sluší v tričku odkazujícím na tibetskou kulturu.

 

Kampaň nazvaná příznačně 'ProTibet Ti sluší' ukazuje, jak to ženám sluší, pokud nosí trička s tibetským motivem a outfit doplní originálními skleněnými perlami.

 

Hvězdami kampaně se staly herečky Eva Decastelo a Bára Mottlová, kterým to opravdu sluší. Kampaň se snaží ukázat, že solidarita Čechů s Tibeťany a jejich dlouhodobá podpora tibetské komunity se může přenést i do oblasti módy.

Podpora Tibetu není v České republice novinkou a organizace MOST ProTibet je jednou z těch, která pravidelně tuto podporu tibetským komunitám zprostředkovává prostřednictvím svých rozvojových projektů. A jedním z jejích projektů je i vlastní e-shop, který začal fungovat v roce 2008 a na kterém každoročně nakoupí originální produkty stovky zákazníků.

“Náš e-shop je jedním z projektů, kterým podporujeme tibetskou exilovou komunitu. Ať už se jedná o vzdělání tibetských dětí, hezké stáří tibetských seniorů nebo tradiční život nomádů,” říká Tomáš Přichystal z organizace MOST ProTibet a dodává: „V neposlední řadě díky eshopu podporujeme místní řemeslníky a obchodníky, od kterých nakupujeme většinu našeho sortimentu, od tradičních buddhistických předmětů přes mnoho druhů šperků až po módní produkty – šály, šátky nebo právě trička.

Jednou hvězdou kampaně, kterou pomáhal realizovat web Móda.cz, je herečka a moderátorka Eva Decastelo, která ke svému zapojení řekla: „Pomáhat je samozřejmost a pomáhat slabším a bezbranným by měla být povinnost. Pomozte i vy, prosím.“  

Tyto designová trička s Tibeťankou jsou v delším střihu a při jejich výrobě bylo vsazeno na 100% bio bavlnu. Trička je navíc možné doplnit pohádkovými skleněnými perlami, které vytvořili tibetští umělci ve sklářské dílně v exilové vesnici v Indii. Je možné si vybrat z mnoha barev a vzorů, každá perla obsahuje určité specifické elementy a hodí se tak pro odlišné příležitosti. Perly je možné pořídit jednotlivě jako náramek nebo náhrdelník a mohou tak hezky barevně doplnit celkový outfit.

Stejně jako u druhé hvězdy kampaně ProTibet Ti sluší, herečky Báry Mottlové:„Mám opravdu velkou radost, že jsem mohla být součástí tak krásného projektu. A kdo potřebuje pomoc víc než ty malé a bezbranné děti. Ten, kdo si koupí tohle tričko, nebude jen za fešáka, ale může ho hřát i dobrý pocit.“

Kampaň, jejímž cílem je zvýšit povědomí o možnosti nákupu a zároveň podpory tibetské komunity, vznikla s velkou pomocí webu Móda.cz. „Pomáhat a nebýt lhostejní k neštěstí druhých. To dělá z lidí lidi. Je ale velký rozdíl mezi touhou pomoci a opravdu pomoci. Proto jsme velice rádi, že lidé z neziskové organizace MOST ProTibet berou práci jako poslání a pomáhají i tam, kam naše oči nedohlédnou. Bezmocnost, bolest a utrpení totiž není vždy vidět. Myslíme si tedy, že pomoci takovou maličkostí jako zakoupení něčeho krásného na sebe, je to nejmenší, co můžeme všichni udělat,“ vyjádřil se ředitel webu Jiří Žalud. 

 

CO ŘEKLA MODELKA EMIČKA: „CHTĚLA BYCH, ABY VŠECHNY DĚTI V TIBETU BYLY STEJNĚ SŤASTNÉ, JAKO JSEM JÁ"

 

Stylové produkty a módní doplňky můžete nakupovat na www.shop.protibet.cz. A nezapomeňte, že každý váš nákup udělá radost i na druhém konci světa. Děkujeme.

Photo: Petr Kozlík 
Make-up:  Beauty Bar by Bara K.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram