Pruhovaná kolekce Missoni inspirovaná 17. stoletím

Pruhovaná kolekce Missoni inspirovaná 17. stoletím

Inspirace 17. stoletím je v jarní kolekci zřetelná. Vévodí ji jemné odstíny, lehké materiály a dlouhé sukně. A jelikož ne vše bylo čistě ženské, je více než jasné, že rafinovanost má novou podobu! 

Návrhářka si uvědomila, že její předchozí kolekce byly zaměřené spíše na jaro a tak se rozhodla, že pro rok 2015 dá více prostoru letnímu slunci, mořskému vánku i nejrůznějším odstínům vody. Jednoduše je to kolekce plná jemných pastelových odstínů, které symbolizují lehkost a vzdušnost teplých letních dní, ale na mole se vystřídá i zářivá červená či tyrkysová.

 

V této kolekci bylo přikládáno hodně váhy opakům. Celek tvořily lehké materiály, které kontrastovaly s kabáty. Látky byly potištěny jemnými motivy jistě inspirované v historii a přesto modely působily svěže a moderně. Občas byly k vidění turbany, které ještě podtrhávaly orientální nádech přehlídky. Na nohou nosily modelky kromě sandálků i oxfordky.  

 

Pánská trika byla volně přehozena přes šaty a uvázána kolem ramen. Jiná trika, ale i pánské košile byly zakasané do kraťasů z lesklých a na první pohled luxusních materiálů. Pozornost také věnujme nádherným kabátům, které dosahovaly až do úrovně látek, které byly taktéž nádherně zbarveny kombinací ombré efektů. Missoni není letos jedinou značkou, která ve své přehlídce využila ombré a jak se tak zdá, tento trend pokračuje i do dalších let a jen tak nevymizí. 

 

 

A co je pro značku Missoni nejtypičtější? Přece vzory a barvy! Barev už jsme si v článku užili, ale musíme upozornit i na báječné vzorové zpracování a kombinování napříč spektrem jak barev tak i vzorů... Pro jaro/léto 2015 se ukázal jako populární trend proužků v rozdílných tloušťkách i barvách. Zároveň si prohlédněte i květy na topech i šatech a bravurně propracované úplety

 

 

Pokud je Missoni něčím opravdu jedinečná, jsou to kombinace vzorů! A ani jarní kolekce ready-to- wear nás po této stránce nezklamala.

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram