První český návrhář Jiří Kalfař představil svou kolekci na New York Fashion Weeku

První český návrhář Jiří Kalfař představil svou kolekci na New York Fashion Weeku

Lidové umění, krajky v kombinaci se saténem a průsvitnými materiály, rozevláté rukávy, nadčasovost a především kvalitní česká výroba. Tak představil svoji kolekci podzim / zima 2019 talentovaný český návrhář Jiří Kalfař na newyorském týdnu módy v čele se světovými modelkami.

Historicky první český návrhář Jiří Kalfař představil v New Yorku svoji novou kolekci na podzim / zimu 2019.

Do tvorby byla přenesena jedinečná osobitost a charakter talentovaného samouka. Prolíná se v ní jak minulost, současnost, tak budoucnost. Dřívější baletní tanečník se inspiroval právě lidovým uměním, tradicí a baletem skrze jeho oblíbenou knihu Evžen Oněgin, od zakladatele moderní ruské literatury Alexandra Sergejeviče Puškina.

Kolekce se nese převážně v duchu červené, bílé, modré a černé barvy v kombinaci s krajkou a průhlednými kousky. V kolekci nenajdete stopy zvířecích ani umělých materiálů. Mladý návrhář si uvědomuje, jak je módní průmysl špinavým odvětvím, a tak zohledňuje životní prostředí i ve svých modelech. Jsou vytvořeny z recyklovatelných a přírodních materiálů, a tak dostává svého postoje udržitelnosti a zero waste aneb práce s nulovým odpadem.

Je kombinace barev převážně červené, bílé a modré pouhou náhodou, či to byl plánovaný záměr na poukázání české hrdosti? Tak či onak, chtěl Jiří ve své nové kolekci vyzdvihnout to, co umíme a v čem jsme dobří, a tak hlavy modelek zdobily krásné klobouky z dílny TONAK, světoví výrobci pokrývek hlavy, kteří si získali zákazníky po celém světě. Nás rozhodně ano! Tygrovaný plstěný baretek z limitované edice zvířecích vzorů či červená kapitánka byly třešničkou na Jirkových modelech.

Celou snovou eleganci pak uzavírá zdobení v podání křišťálových komponentů od Preciosa. Ozdobou celé přehlídky nebyly jen klobouky, křišťály a zajímavé ornamenty, ale především nádherné modelky, jako je americká supermodelka s českým původem Pavlína Pořízková, ukrajinská modelka Alina Baiková, česká topmodelka Linda Vojtová či Věra Vávrová.

jirikalfarf19-1609_optimized.jpg

Zdroj: zimbio.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram