Pyer Moss v boji proti rasismu prostřednictvím módy

Pyer Moss v boji proti rasismu prostřednictvím módy

Pojem rasismus je po celém světě velice ožehavé téma. Když se však chytne za správný konec, může vzniknout velkolepý výsledek.

Značka Pyer Moss v popředí s návrhářem Kerby Jean-Raymondem se rozhodla bojovat proti rasismu prostřednictvím módy. Ve chvíli, kdy Jean-Raymond informoval svět o tom, že v průběhu své přehlídky na módním týdnu pustí krátký film o rasismu prostřednictvím policejní brutality, znal ho v okamžiku celý svět. A to i přes to, že jde o značku „starou“ dva roky.

Film nestál Jean-Raymonda téměř nic, společně s přáteli vytvořil několik rozhovorů s umělci, spolupracovníky a instruktory o rasové problematice v Americe. Neváhal si promluvit ani s rodinnými příslušníky obětí policejního násilí.

Jean-Raymond přiznal, že se obával o svoji značku a živobytí svých zaměstnanců, když tyto informace vypustil do světa. Nakonec touha, na tomto světě cokoliv změnit, zvítězila.


"Není to jako banda černých rozzlobených dětí, kteří tu křičí o tom, jak poslat svět někam," dodal. Jean-Raymond své spolupracovníky popsal jako lidi s všeobecnou vírou, s dobrým srdcem i s mravnostní jim vlastní. Přes to se rozhodl, že svou značku znovu neohrozí, i když cítí vrozenou povinnost využít módní týdny k tomu, aby promluvil.

Kerby Jean-Raymond doufá, že ovlivní naši kulturu tak, jako to udělali Kanye West, Rihanna či Jay-Z. Dodal, že by stačil jeden jediný člověk, který by vyšel ven a dal příležitost někomu bez ohledu na barvu pleti. To je cíl, kterého se snaží dosáhnout.

Kolekce samotná je ve stínu filmu, který byl v jejím rámci promítán poměrně působivá. Futuristické podtóny stylu z ulice, asymetrické kombinézy, bundy ve stylu kimona, dokonce ani tepláky nepůsobí nijak průkopnicky… Kolekce i celý podtext, který Kerby vytvořil, však v publiku zanechaly tak jako tak hodně hlubokou myšlenku...

 

                                                                                    zdroj: Pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram