Radost, lehkost a velkorysost vyobrazila v rámci své nové kolekce Liběna Rochová na MBPFW

Radost, lehkost a velkorysost vyobrazila v rámci své nové kolekce Liběna Rochová na MBPFW

Liběna Rochová během tradiční podzimní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku představila svou novou kolekci s názvem Inside 23. Inspirovala se obrazem Petra Kvíčaly.

foto: Artur Koff / se svolením Liběny Rochové

Na aktuálním týdnu módy v Praze nechyběla ani první dáma české módní scény, Liběna Rochová. Kolekci návrhářka představila na terase J&T Banky. Kolekce Liběny Rochové je inspirována obrazem Petra Kvíčaly, který je výraznou osobností české abstraktní malby. 

Modely jsou podle kreativního přístupu rozděleny do šesti sekcí. První část kolekce zahrnuje výrazné jednobarevné oděvní monolity, které vychází ze základních barev Kvíčalova obrazu. V pojetí vysoké krejčoviny se prezentují kostýmy z vlny ve výrazných barvách, jako je oranžová, lila či žlutá. Vestové šaty v dialogu vlny a hedvábí přináší svěží kombinaci zelených tónů. Klasická saka v pánském pojetí a oversized stylu s atypickými detaily doplňují široké kalhoty. Tuto část kolekce završily ručně šité rukavice z dílny Ludmily Osičkové.

„Ráda nosím černou barvu pro zklidnění, ale uvnitř hýřím barvami. Právě proto jsem pro novou kolekci zvolila název Inside 23,“ vysvětluje Liběna Rochová. „Přeji si, aby kolekce vyjadřovala radost, lehkost a velkorysost, aby byla nadčasová a optimistická,“ dodává. 

foto: Artur Koff / se svolením Liběny Rochové

Druhá sekce přinesla 7 modelů z úpletu, které vznikly ve spolupráci se Schindlerovou pletárnou v Krásné Lípě a oděvním designérem a vítězem soutěže VAN GRAAF Junior Talent, Marcelem Petránkem. Nabízí dva svetry v grafice a barevnosti obrazu a troje šaty se zajímavou dvoubarevnou grafikou. Pletenou řadu uzavírají dva monolity z oranžové a zelené jemné vlny. Široké palácové kalhoty doplňují svetry s atraktivním střihovým aranžmá. 

Třetí partii tvoří šestice letních šatů v rozvolněných střizích. První trio modelů přitom prezentuje metodu tisku obrazu na bavlnu. V atraktivním konceptu Liběna Rochová vycházela z tvarosloví pruhů. Další část kolekce nabízí motivy obrazu natištěné na luxusní polyester. Šaty jsou adjustovány na jednobarevné ztužené bavlně ve tvarech motivů z obrazu. Bavlněný závěs tvoří přísný šperk, díky kterému vyniká vzdušnost oděvu.

Neméně zajímavá je dvojice modelů s obrazem natištěným na tyl speciální technikou, která vytváří dojem 3D. V šesté linii se tempo kolekce zklidňuje a vrací se k barevným monolitům. Významnou roli zde hrají šperky z plexiskla, které vznikly ve spolupráci s Magdalenou Rajnohovou. Oranžový overal v netradičním střihu stylově podtrhuje výrazný náramek. Dvoje dlouhé šaty ve žluté a fialové o velkorysém střihu s čistou linií předního dílu doplňují velké náhrdelníky. 

foto: Artur Koff / se svolením Liběny Rochové

Závěrečná část kolekce nadchla zeleným overalem z hedvábí a luxusního polyesteru v jednom barevném tónu. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou dvoje velkoryse řešené dlouhé šaty ze žlutého a fialového mušelínu. 

Modely Liběny Rochové jako vždy respektují paměť látky. V oděvní formě zde hraje nezastupitelnou roli dialog vlny s hedvábím, díky kterému vyniknou látky v pohybu. Celou kolekci podtrhla obuv, kterou realizovala dílna pana Vladimíra Bábora.

„Nová kolekce pokrývá širokou škálu řemeslného přístupu. Najdete v ní vysokou krejčovinu, kterou reprezentují oversized kalhotové kostýmy, mušelínové dlouhé róby i dlouhé tylové šaty s efektem 3D, kde je velký podíl ruční práce. Nechybí zde však ani režim modelové konfekce, prezentované například v sekci bavlněných šatů ve variantě jednobarevné i s tiskem,“ uzavírá autorka. 

Kompletní kolekci Inside 23 najdete v naší galerii.

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram