Reem Acra jarní kolekcí 2017 reformuje svou tvorbu

Reem Acra jarní kolekcí 2017 reformuje svou tvorbu

Po léta známá pro honosné večerní róby na červený koberec a slavnou klientelu. Před nedávnem se ale rozhodla trochu pozměnit a oživit tvorbu, kterou se prezentuje.

"Chci svým zákaznicím dát možnost volby a změny, aby si mohly vybrat, co doopravdy chtějí," řekla ke své reformované jarní kolekci 2017 návrhářka značky. Rozumíme tomu tedy dobře, že změny, které proběhly, nejsou jen chvilkovým nápadem, ale pravděpodobně se budou v další tvorbě prolínat i nadále. Výrazně zazářily bodré barvy jako královsky modrá a kanárkově žlutá. Kromě svého odstínu upoutaly také na plastickou strukturu šatů. Návrhářka zvolila hodně tylu, který skládala do tvarů připomínající louku posetou rozkvetlými květy

Změnu, o které hovoříme, provedla Acra především zaměřením se na 80. léta, která do svých jarních modelů zanesla spolu s inspirací v rozkvetlých zahradách. Její modely ovšem nepostrádaly ani nic z typických znaků, které jsme vídali dříve. Byla tu vysoká sofistikovanost, lesk, krajky nebo satén. Vlasy měly modely vyčesané do objemového drdolu a drobným detailem, který jsme mohli zahlédnout téměř na každých šatech, byla jemná černá mašlička. Část inspirace pocházela pravděpodobně také z Viktoriánské Anglie, pozorovali jsme ji na střizích až ke krku a velkém počtu černých i jinak barevných volánků. Další změny jsme si mohli povšimnout v podobě hrátek s kratší délkou šatů, která dříve u Reem Acra obvyklou nebyla. 

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram