Restaurace Food Lab uvádí ve spolupráci s projektem Jsem žena, jsem bohyně. Charitativní menu podle celebrit

Restaurace Food Lab uvádí ve spolupráci s projektem Jsem žena, jsem bohyně. Charitativní menu podle celebrit

Začátkem října proběhla v pražské restauraci FOOD LAB výstava spojená se křtem knihy Jsem žena, jsem Bohyně a kalendáře Jsem žena, jsem Evropa. Restaurace na nápojový lístek na stálo zařadila speciálně namíchaný koktejl Evropa, ze kterého jdou v průběhu roku procenta na tři charity zapojené do projektu – Nadační fond AutTalk, Nadační fond Be Charity a Nadace Krása pomoci.

Na tuto spolupráci navazuje projekt Charitativní menu, do kterého se v průběhu roku zapojí na 30 ambasadorek. Těm sestaví šéfkuchař FOOD LABU Nenad Jovanović menu na míru přesně podle jejich chutí.

Nenad Jovanović je zastáncem moderní kuchyně, inovativního přístupu a neočekávaného spojení chutí z celého světa. Vystudoval Kulinářsky institut ve Švýcarsku a jeho profesní dráha vedla přes nejlepší světové restaurace jako například restaurace Geranium, Copenhagen 3 Michelin hvězdy, restaurace Studio, Copenhagen 1 Michelin hvězda, restaurace Belvédère – Lucernské jezero 1 Michelin hvězda.


 

„V této zvláštní době jsme se domluvili na další charitativní spolupráci týkající se právě takeaway menu. Pokud byste rádi vyzkoušeli, co já a další ambasadorky projektu rády jedí, můžete se obrátit na restauraci FOOD LAB,“ uvedla novou spolupráci kunsthistorička a iniciátorka projektu Jsem žena, jsem bohyně, Lilia A. Khousnoutdinova.

Dobré jídlo i dobrý pocit

Z každého jídla podle vaší oblíbené celebrity, které si, ať už online nebo přímo v restauraci FOOD LAB objednáte, poputuje část výtěžku na výše uvedené charity. Mimo dobrého jídla tak získáte s každou objednávkou i dobrý pocit. Partnerem projektu je Wolt, kde si můžete již nyní pod hlavičkou restaurace FoodLab objednat jídlo inspirované slavnými českými ženami až do domu.

 „Jsme toho názoru, že je klíčové si navzájem pomáhat. Proto jsme rádi, že jsme se zapojili do tohoto charitativního projektu. Z dovozu jídel, které si v rámci charitativního takeaway menu objednávat si nebereme žádnou provizi – o to větší částka poputuje na charity zapojené do projektu,“  říká o zapojení do projektu Jan Foret, generální ředitel Woltu v České republice.