Romantická kolekce Erdem byla inspirovaná bývalou italskou fotografkou a komunistkou

Romantická kolekce Erdem byla inspirovaná bývalou italskou fotografkou a komunistkou

Jednalo se o téměř nejromantičtější kolekci celého londýnského týdne módy. Řeč je o značce Erdem. Jakou známou osobností se tentokrát kreativní ředitel při vytváření nejnovější sbírky inspiroval? 

Při sledování nejnovější Ready-to-Wear kolekce Erdem bylo divákům hned jasné, že se něco změnilo. Zaprvé, ve sbírce nebyl téměř žádný důraz na pas, jako tomu bylo v minulosti, veškeré modely dosahovaly až ke kotníkům a barevná paleta obsahovala více zářivých barev než neutrálních. Kreativní ředitel Erdem Moralıoğlu se vždy inspiruje slavnými osobnostmi a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Kolekce Spring/Summer 2020 vzdává hold Tině Modotti

Tina Modotti byla v první polovině dvacátého století významnou italskou fotografkou a politickou aktivistkou. Přátelila se s mnoha vlivnými lidmi té doby, počínaje malíři Pablem Nerudou, Fridou Kahlo a Diegem Riverou či fotografem Edwardem Westonem. To, co Erdema zaujalo, byly postupné fáze jejího života. Narodila se v Itálii, v mládí se stala hollywoodskou herečkou v němých filmech, a nakonec skončila jako fotografka a aktivní komunistka v Mexiku, kde ve svých pětačtyřiceti letech zemřela na srdeční selhání. 

Erdem zkrátka ví, jak zaujmout. Inspirace Tinou Modotti se promítla ve všech aspektech. Barevné oblečení symbolizovalo Mexiko a dlouhé róby i kalhoty až ke kolenům odrážely dobu, ve které Tina žila. Vlasy měly modelky sčesané do culíku a perfektně uhlazené. Co se týče make-upu, byl minimalistický, což perfektně korespondovalo s okázalými oděvy.  

Romantika se odrazila zejména v paletě odstínů, střihu rób a printu. Květinové motivy doprovázely téměř každý model - nechyběly ani na detailně propracovaných brožích a náušnicích. Součástí modelů byly i nápaditě zdobené klobouky a hedvábné šátky s potisky uvázané na několik způsobů.  

Vogue.com, Wmagazine.com 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram