Rozhovor s Gabrielle Vivanco Biderbost

Rozhovor s Gabrielle Vivanco Biderbost

S tvorbou mladé španělské módní návrhářky Gabrielle Vivanco Biderbost jsme se poprvé setkali na letošním Designbloku. Vzhledem k jejímu talentu a píli ji ale možná brzy uvidíme i na světových týdnech módy.

Jak ses stala módní návrhářkou?

Považuji se za módní návrhářku od té doby, co jsem tento obor vystudovala.

Viděli jsme Tvoji kolekci na Designbloku 2014 a Tvůj styl se nám opravdu velmi líbil, Kde hledáš inspiraci a jací jsou Tvoji klienti?

Děkuji moc. To je to nejkrásnější, co jste mi mohli říct.

Cíl této kolekce byl hlavně estetický, byl o kráse věcí, které nemají žádnou jinou funkci než estetickou. O tvoření pro potěšení našich smyslů. Funkčnost věci automaticky zbavuje krásy a tajemnství. Jsem romanticky založená, takže chci, aby se člověk do mých věcí zamiloval. Pochopit můj koncept vám nejvíce pomůžou hodinky a štítky, které jsou součástí kolekce, součástí celého příběhu.

A mými klienty jsou milovníci jedinečných detailů, kteří dokáží ocenit ručně vyráběné oděvy.

 

Jak sis užila Desingblok a pobyt v Praze?

Byla to moje první přehlídka po dokončení školy a tedy skvělá příležitost ukázat moji práci i jinde. Byla jsem nadšená, hodně jsem se díky tomu naučla a navíc jsem prožila krásné chvíle v tak úžasném městě, jako je Praha.

Jak bys srovnala českou a španělskou módní scénu?

Nemám tolik znalostí o české módě, ale podle módních přehlídek, které jsem viděla, můžu říct, že český oděvní design se mi velmi líbí. Čím více jsem se s ním setkávala, tím mi připadal zajímavější.

Čeho bys jako návrhář chtěla v budoucnu dosáhnout?

Chtěla bych stále rozvíjet moje schopnosti a užívat jich k tomu, aby každý, kdo moje modely uvidí, byl příjemně překvapený a po módní přehlídce měl na tváři úsměv. Myslím, že v současné době je těžké najit lidi, kteří dělají krásné věci. Mnoho krásných věcí každý den mizí a ztrácí svoje kouzlo, ale já nedopustím, aby se ztratily všechny!

 

Plánuješ se v budoucnu účastnit dalších akcí v České republice?

Určitě, pokud budu mít příležitost!

Pracuješ už na další kolekci?

Nyní jsem získala stipendium pro magisterské studium komunikace a strategie designu v Madridu, takže nyní se budu více věnovat komunikaci, marketingu, grafice atd. I to vše je kromě talentu pro moji budoucí kariéru důležité. Moc ráda zkouším nové techniky a vždy, když mám jednu kolekci hotovou, už přemýšlím o další.

Zdroj obrázkú: Gabrielle Vivanco Biderbost

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram