ROZHOVOR S NIKOLOU ZEZULOVOU

ROZHOVOR S NIKOLOU ZEZULOVOU

Nikola Zezulová bude svou tvorbu vystavovat na prodejní výstavě Grace´n´Glamour a my vám ji nyní představíme a poodhalíme, na co se můžete těšit. 

Kdy jste se rozhodla založit značku NZ Nikola Zezulová. Můžete se nám prosím představit? 
Na to, že bych si přála tvořit dámské módní oděvní kolekce jsem myslela už velmi dlouho. Věnovala jsem tomu veškeré své studium na střední i vysoké škole. Zlomové rozhodnutí nastalo po dokončení studia a přestěhování se do nového města. Byl to pro mě nový začátek a taky možnost začít pracovat oficiálně jako módní návrhářka. Pod vlastním jménem jsem začala tvořit před dvěma lety (2014).  Tvořím limitované dámské oděvní kolekce a zároveň se věnuji tvorbě pro konkrétní zákaznici. Při vzniku nových kolekcí kladu důraz na originalitu střihového řešení, výběr kvalitních materiálů a v neposlední řadě na samotné zpracování. Při zakázkové tvorbě se věnuji zejména individualitě nositelky. Veškerá výroba probíhá v České republice a při tvorbě mých kolekcí si vybírám a hledám vhodné materiály z evropských i českých továren. (Zejména vlněné látky na kabáty či bavlněné látky.)

Móda je pro mě způsob jakým se můžu vyjádřit, je pro mě jedním z odvětví umění. Často se tak inspiruji právě tím, čím sama procházím, co kde uvidím, tím, co mě zaujme a zanechá ve mě nějakou stopu, náladu. Ve své práci, při tvorbě nových kolekcí, se zaměřuji na hledání nových kombinací a struktur materiálu. Ve své práci se snažím vyzdvihovat ženskost se špetkou elegance, avšak trochu extravagantním způsobem. Miluji práci s látkou a její tvárnost. Mám ráda designové projekty a extravagantní modely. Zajímám se o módní trendy, ale sama pracuji spíše intuitivně, tedy není to tak, že bych trendy slepě následovala. Zaměřuji se na trvanlivost a nositelnost mých modelů. Zároveň však hledám nové způsoby,­ jak k tvorbě kolekce přistupovat. 

Nikol, pocházíte z Ostravy. Plánujte, že byste se svou značkou působila i v jiných městech? 
Pocházím z Třebíče, z Vysočiny. :-) V Ostravě  žiji dva roky a stejně dlouho tu mám ateliér. Ale určitě se nebráním působit, či prezentovat se v jiných městech. Je to vždy o tom, kam mě moje práce povede, nebráním se ničemu. Zákaznice mám na Vysočině i v Praze. Vybrané kousky prodávám v jihlavském butiku Paradis Fashion a svoji loňskou kolekci podzim/zima jsem prezentovala v Czech Labels & Friedns u Staroměstského náměstí v Praze . A např. módní přehlídkou kolekce SS 15 jsem se prezentovala při zahájení výstavy Porsche v OC Arkády. 

Co vás přimělo přihlásit se právě na Grace´n´Glamour ?
Do GnG jsem se letos přihlásila již podruhé. Na této výstavně/prodejní prezentaci byla velmi milá atmosféra. Zároveň je to pro mě možnost osobně se setkat s potencionálními zákaznicemi a sama jim představit svoji módní kolekci.

Na co se mohou návštěvníci GnG těšit. Co ze své tvorby přivezete? Bude to z aktuální F/W nebo S/S 2017?

Na GnG představím kolekci Podzim - Zima 2016/2017 s názvem "Fear". Jak už naznačuje název, kolekce je inspirovaná pocitem strachu. Jde o překonání strachu, o vnitřní boj, který má člověk sám se sebou. Celý náš život je poskládán z velkých i malých rozhodnutí, jejich učinění ovlivňuje náš úspěch, či neúspěch. Nebát se a překonat strach z nového, sebrat odvahu a udělat ten krok do neznáma, může změnit úplně vše. Žena, pokud chce uspět ve svém životě, se nesmí bát vystoupit ze svého stínu. Musí překonat svůj strach. Outfity v celé kolekci jsou tvořeny vrstvením jednotlivých kousků oblečení, díky tomu dochází ke zdůraznění rozdílnosti jednotlivých materiálů, ke vzájemné interakci. Barvami kolekce jsou odstíny modrá, černá a šedá.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram