Rozhovor s vlasovým specialistou Lush Danielem Campbellem

Rozhovor s vlasovým specialistou Lush Danielem Campbellem

S vlasovým profíkem o tom, jestli jde zamezit maštění vlasů, proč používat vlasové masky nebo o tom, jak budou trendy v péči o vlasy postupovat dál do budoucna. 

1. Jaká část celkového procesu vývoje nových produktů Lush tě nejvíce baví a proč?

Celý proces vývoje jakéhokoli nového produktu začíná tím, že si v hlavě formuluji, „co chci sdělit“ a jak chci, aby se lidé cítili posléze. A celý tento řekněme vzkaz zákazníkům sdělím právě prostřednictvím ingrediencí, které pro nový výrobek použiji. Obvykle začínám něčím, co mám rád, jako je pop kultura nebo třeba nějaký vtip, který chci k lidem dostat.

2. Jak vidíš budoucí inovace v oblasti péče o vlasy?

Vlasy vyjadřují člověka, jeho nitro, je to stejné jako oblečení nebo módní doplněk. To vše mám neustále na mysli. Lidé jsou více a více náročnější co se týče vzhledu jejich vlasů. Klienti jsou všeobecně mnohem více edukováni ohledně ingrediencí v přípravcích, které používáme a také jsou daleko více otevřenější experimentům jako je co-washing (mytí vlasů pomocí kondicionéru). A my jsme uprostřed toho všeho.

3. Co pokládáš za naprosto největší prohřešek v péči o vlasy? Nějaké špatné návyky?

Určitě musím zmínit horký vzduch, když chcete vlasy rychle vyfénovat. Dejte si čas s úpravou vlasů nebo alespoň s využitím méně horkého vzduchu. Například příliš mnoho tepla na jemné vlasy je ještě více vyrovnává přímo v kutikulách a snižuje se tak jakýkoli objem vlasů. Zejména když vidím, jak skáčeme kolem módních trendů a s vlasy děláme nemožné, přijde mi to až směšné. Móda přichází a odchází, ale styl zůstává navždy.

4. V případě mastných vlasů, jaká jsou tvoje všeobecná doporučení? Lze se určitou péčí vyhnout dennodennímu mytí?

Samozřejmě jako u čehokoli jiného záleží na každém jednom člověku. Pokud je skutečně nutné mýt vlasy každý den, doporučuji masky jako je Lush Hair Doctor pro povzbuzení mazových žláz, aby následně produkovaly méně mazu, resp. pomaleji. Zcela jistě je dobré spíše balancovat tvorbu mazu než vlasy vysušovat. Tuhý šampon Jumping Juniper pomáhá skvěle regulovat tvorbu kožního mazu a dokonale vyčistí pokožku. Zejména je však důležité se zamyslet nad tím, co je příčinou takto se mastících vlasů a následně zvolit vhodnou kůru – a těch příčin může být mnoho, např. i dlouhodobý stres.

5. Jak často bychom měli používat masku na vlasy? A hlavně proč ji používat pravidelně?

Rád bych doporučil – jak je to jen možné, ale záleží na tom, čeho chcete maskami docílit. Šampony, všeobecně, jsou plné vody a vlastně jsou to naředěné ingredience, které posléze vlasy čistí, vyživují. Masky jsou extrémně účinné formule – silný koncentrát, který má velmi rychlé regenerační účinky pro vaše vlasy.

6.  Je pravda, že masáž vlasové pokožky podporuje růst vlasů?

Masáž pokožky stimuluje krevní oběh a podporuje výživu potřebnou pro růst vlasů. Kůry pro vlasovou pokožku a masážní oleje jsou dobrou volbou pro stimulaci a růst. Rovněž může masáž a oleje a kůry napomoci při padání vlasů – v případě, že již nemáte úplně vypadané vlasy, což potřebuje rozsáhlejší léčbu.

7. Kdybys měl dát tři stručné rady v péči o vlasy – TOP 3?

Používejte vlasové masky. Dbejte o použití správných produktů přímo pro typ vašich vlasů, správné množství a na správném místě. Experimentujte, užívejte si proměny a zároveň poznejte svoje vlasy nejen kvůli dokonalé péči.

LUSH CZ

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram