Rozhovor se zpěvákem a kytaristou Michalem Němcem

Rozhovor se zpěvákem a kytaristou Michalem Němcem

Povídali jsme si s jedním ze zakladatelů skupiny Jablkoň, Michalem Němcem, o novém komornějším projektu a novém CD s názvem Půljablkoň. Kdo se za tímto názvem skrývá?

Kapelníka hudební skupiny Jablkoň Michala Němce jsme požádali o rozhovor o chystaném albu zbrusu nového komorního projektu nejablkoňkých písniček a nové nejmenší verze kapely, zvané Půljablkoň. Pozapomenutým písním Jablkoně vdechla život a způsobila zrod nových písniček, a tím i nového alba, jak sám Michal říká, éterická zpěvačka s krystalicky čistým hlasem Maruška Putnnerová.

 

Co je to Půljablkoň?
Půljablkoň je nejmenší a (služebně) nejmladší odnož hudební skupiny Jablkoň. Zaměřuje se výhradně na písničkový repertoár, ať už se jedná o skladby úplně nové, nebo některé starší, které Jablkoň jako kapela nehraje.

Kdo v Půljablkoni hraje?
Jsme dva: mladá talentovaná zpěvačka s průzračným moravským hlasem a éterickou vizáží Marie Puttnerová a já coby jablkoňský veterán s vizáží poněkud medvědí.

Od kdy Půljablkoň existuje?
Maruška začala s Jablkoněm zpívat už minulý rok, ale až někdy začátkem tohoto roku jsme spolu vymysleli komorní projekt Půljablkoň. Takže je nám necelý rok. Oba samozřejmě i nadále hrajeme ve (velké) Jablkoni.

Prý chystáte nové CD...
Ano, CD je ve stádiu dokončování a ještě letos vyjde, tedy alespoň doufáme. Bude na něm 15 písniček: jedna hezčí, než druhá. Podrobnosti je možné najít na facebookových stránkách.

Co chystáte do budoucna?
Hrát a hrát a hrát...

Chcete naši čtenářům ještě něco sdělit?
Když my budeme hrát, hrát, hrát, tak vy poslouchejte, poslouchejte...
A také se podívejte na stránky našeho crowdfundingu, třeba tam najdete něco zajímavého i pro sebe.

 

Připomeňme, že křest nového alba s jednoduchým názvem Němec&Putnnerová proběhne v sobotu 22. listopadu ve Velké dvoraně Červeného zámku v Hradci nad Moravicí. 

Děkujeme za rozhovor.

Zdroj: Michal Němec a Móda.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram