S Evou Perkausovou rozhovor o Módě

S Evou Perkausovou rozhovor o Módě

O Evě Perkausové jsme se dočetli už ledacos, i nepříjemné věci. My jsme si ale s Evou hezky popovídali o módě, cvičení a jiných holčičích věcech. Jsme rádi, že nejsme bulvární plátek!

Kde čerpáš inspiraci pro své outfity?
Jako většina žen sleduji módní trendy jak v magazínech, tak i v televizi. Snažím se čerpat inspiraci také u našich známých tváří. V českém šoubyznyse jsou pro mě velkou inspirací Simona Krainová nebo Monika Koblížková. 

Nejoblíbenější módní návrhář? Proč?
Moje nejoblíbenější módní návrhářka je Vivien Westwood. Líbí se mi její modely nejen proto, že jsou ženské (má zálibu v korzetech, vysokých podpatcích a krinolínách), ale především proto, že se snažila vždy odlišit od ostatních návrhářů. Její výrok " Jsem v módě z jediného důvodu: zničit slovo konformita " mluví za vše. :) 

Je někdo, kdo ti pomáhá se obléknout na večírky? Třeba jen přítel na telefonu?
Většinou se oblékám dle vlastního uvážení, ale v případě, že se jedná o větší akce, tak se samozřejmě poradím se stylistou. 

Vždy si vezmeš to, co ti poradí stylista?
Ne vždy dám na radu stylisty. Jsou chvíle, kdy stylista vidí model očima módních trendů, kdežto já se snažím brát ohledy na to, co mi sluší a v čem se cítím dobře.

Evi prozradíš nám, jaká je tvoje nejoblíbenější kosmetika?
Pokud se jedná o líčení, tak upřednostňuji značku M.A.C. a pokud máte na mysli péči o tělo, tak klasická NIVEA. Přestože mám citlivou pleť, NIVEA mě nikdy nezklamala.

Podle čeho se v módě řídíš? Citát /heslo/, nějaké pravidlo? 
Vzhledem k tomu, že mám plné rty, tak se snažím nepoužívat rudé rtěnky, protože když se usměju, vypadám jako klaun. Tedy alespoň si tak připadám. Když už musím k outfitu použít rtěnku červeného odstínu, tak pouze Neon orange od značky M.A.C. U líčení se řídím heslem "někdy méně znamená více". Myslím si, že nejhorší prohřešek u ženy je, když má špatně rozetřený make-up a zapomene na krk, anebo když má několik vrstev řasenky a vzniknou tím slepené řasy. A nesmím opomenout, že k ženě patří vždy upravené nehty. 

Na jaké zkušenosti z modelingu nejvíce vzpomínáš?
Od 11 let jsem byla registrovaná v agentuře Czechoslovak models. Vše probíhalo standardně až do mých 15 let. Získala jsem zakázku na focení kolekce společenských šatů v pražském hotelu Kepinski. Módní stylistka se mi snažila dopnout šaty přes hrudník. Jenže to nešlo. Ať se snažila jakkoli, dopnout šaty přes hrudník bylo prostě nemožné. Na což celá rozčílená volala do agentury a ptala se jich, co jim to poslali za prsatou modelku. V tu chvíli jsem se cítila trapně, ale uvědomila jsem si, že už holt nemám konfekční velikost. 

Co je tvůj nejhorší profesní zážitek?
Nastoupila jsem jako každé ráno v den natáčení do maskérny, kde se mi představila nová vizážistka. Maskérka mě nalíčila, a když jsem se na sebe podívala do zrcadla a viděla výsledek, tak jsem se zděsila. Měla jsem namalované srostlé obočí, na tvářích rudá kolečka a pusu jako klaun. V tu chvíli jsem nevěděla, jak to vizážistce vysvětlit. Byla první den v práci a nechtěla jsem jí ranit. Nakonec přišel do maskérny štáb a došlo mi, že se jednalo o silvestrovské natáčení, kde po celou dobu líčení byla skrytá kamera. :))

V dnešní době je velice trendy stravování, jak se ty stravuješ? Navštívíš někdy fastfood?
Abych řekla pravdu, tak se zdravou výživou si hlavu moc nelámu. Na co dostanu chuť, tak to sním, ale váhu mám naštěstí stabilní. Lidé v mém okolí, kteří mě dobře znají, vědí, že jsem schopná sníst kterékoli jídlo a v kteroukoli hodinu. Samozřejmě, že někdy si říkám, že bych měla zabrzdit a dám si třeba salát, ale není nad takovou poctivou domácí svíčkovou. Ale na čem opravdu ujíždím, je každodenní fresh juice. Třeba i zeleninový.
Kamera přidává 5 - 7 kilo a lidé, kteří mě na ulici poznají, jsou většinou překvapeni. Jejich prvotní reakce většinou je, že v televizi vypadám silnější.

Propadla tvá duše nějakému sportu? Sportuješ ráda?
Od 5 do 15 let jsem se věnovala sportu aktivně. Dělala jsem balet, gymnastiku, tenis i skupinový tanec, ve kterém jsme se stali i mistry Evropy. Po nástupu na střední školu jsem měla méně času a věnovala jsem se tedy už jen tenisu, který jsem hrála závodně. Nyní chodím běhat nebo si zahrát badminton. Žádnému sportu se už sice nevěnuji aktivně, ale při jakékoli příležitosti zasportovat si, využiju ji. 

Kabelky a boty. Věčné téma... Kam ty chodíš tyto dvě věci nakupovat? A kolik jsi ochotná investovat? Tvoje nejdražší kabelka?
Myslím si, že kabelka a boty jsou určitou vizitkou ženy. Vzhledem k tomu, že dostávám pozvánky na různé společenské akce, jsem nucena mít vícero párů bot různých barev a odlišných stylů. Outfit mohu mít zapůjčený od stylistů, ale boty mívám vlastní. A co se týče kabelek, určitě se v mém šatníku najdou i dražší kusy. Nejdražší kabelka, kterou mám, jsem dostala k Vánocům. Je dobré mít v šatníku alespoň jeden luxusní kousek, ale není to pravidlem. Poslední dobou jsem si moc oblíbila obchod ALDO. Mají tam nejen krásné boty a kabelky, ale i doplňky. Hezké kousky nabízí iELEGA by Dana M. Cenově je dostupná a hlavně jsou tyto kabelky praktické.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram