S Veronikou Štěrbovou o Sophistic KIDS

S Veronikou Štěrbovou o Sophistic KIDS

Veronika Štěrbová posouvá svou značku Sophistic by Veronika na další úroveň. Nově u ní nakoupíte i pro svou malou slečnu.

Sophistic by Veronika už nenabízí jen dámské oblečení. Návrhářka Veronika Štěrbová se rozhodla svou nabídku rozšířit i o garderóbu malé slečny. Pamatujete si ještě, jak jste jako malé nosily máminy podpatky a vytahovaly jí šaty ze šatníku? Vaše dcery teď už nemusí, Veronika oblékne vás i vaši princeznu.

K nápadu oblékat i dcery svých zákaznic inspirovaly Veroniku právě její klientky. Na další podrobnosti jsme se zakladatelky značky Sophistic by Veronika zeptali. Jaký je zájem o kolekci a další plány Veroniky v oblasti dětského oblečení? A co je u Sophisticu další novinkou?

Veroniko, jak vás napadlo navrhnout dětskou kolekci? Je to vaše premiéra?

Dětské modely jsou pro Sophistic v podstatě novinkou. V minulosti jsem uvedla na trh dětské Amébis - variabilní triko, které se stalo jakousi sophisticovanou klasikou a bestsellerem. Ale samozřejmě šijeme i zakázky pro malé slečny, dle přání maminek. A právě tyto zakázky, kterých se v poslední době výrazně přibylo, se staly inspirací k vytvoření první dětské kolekce.

K nafocení nové kampaně pro dětskou kolekci jste potřebovala najít malou modelku. Kde jste tak roztomilou slečnu objevila?

Malá Magdalénka, která pro mě dětskou kolekci nafotila, je kmotřenkou mé kamarádky Jany, dlouholeté Sophistic women a takéž modelky kolekce Sophistic KIDS by Veronika. 

Jak jste zatím spokojená s prodejem kolekce? Mají o ni zájem převážně zákaznice nebo i nové klientky?

O dětskou kolekci je zájem velký, a to mě samozřejmě těší. O to více, že díky kolekci KIDS nachází cestu do Sophisticu i nové klientky.

Bude s Vámi dětská kolekce putovat do další sezóny?

Ano, ráda bych Sophistic KIDS by Veronika rozvíjela dále a můžu prozradit, že již v této chvíli pracuji na jarní kolekci, kde se s dětskými modely počítá. 

Pokud Sophistic by Veronika znáte už delší dobu, víte, že má Veronika Štěrbová v oblibě variabilitu. Její slavné triko Amébis jste si mohli pořídit hned v několika barvách a jejich odstínech. Sháníte-li ale něco na zimu, nezoufejte, i vy můžete být každý den jiná. A to díky svému variabilnímu kabátu. Zavázat a uzpůsobit si ho můžete podle svého deseti i více způsoby, pokud ně ně přijdete. Sophistic by Veronika nabízí variantu z kombinace kašmíru a vlny nebo jen kašmíru.

A ještě k další novince ve vaší dílně – variabilnímu kabátu. Na kolik možných způsobů se dá kabát nosit?

Kabát můžete obléknout na 10 různých způsobů. Věřím ale, že každá nositelka objeví další možnosti a bude kabát rozvíjet dál, stejně jako tomu bylo u variabilního trika Amébis. 

Variabilní kousky jste navrhovala už předtím, můžeme se teď těšit na nové rozšíření této vaší variabilní sekce oblečení?

Řekla bych, že variabilita je se Sophisticem tak nějak již spjatá. Velice mě baví navrhovat a hlavně oblékat kousky, se kterými si mohu hrát a které využiji na více způsobů. Takovým kouskem je i nový variabilní kabát. A jestli se bude sophisticovaná variabilita rozvíjet? Určitě ano! Tešit se můžete již brzy na variabilní jarní kolekci pro sezónu 2015. :)

Foto: Sophistic by Veronika

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram