Salvatore Ferragamo S/S 2015

Salvatore Ferragamo S/S 2015

Značka Salvatore Ferragamo se obrací k jednoduchosti a nevinnému dojmu. Zkouší možnosti přetváření přírodních prvků v módní kousky.

Současný kreativní ředitel značky Massimiliano Giornetti se během vytváření nové jarní a letní kolekce pro následující rok nechal ovlivnit přírodními materiály, jejich jednoduchostí a čistotou. Giornetti se pokouší o transformaci v Salvatore Ferragamo, přehlídkami tak pokaždé odstartuje malou revoluci. Jeho zaměření je jasné - čisté linie a úhlednost.

Uhlazená elegance je novým kabátem Salvatore Ferragamo a značce moc sluší. Odstíny barev jednotlivých modelů nelze jinak, než obdivovat. Světle žlutá, nevýrazná bílá, oranžová i různé odstíny béžové a hnědé působí podzimně, ale kdo říká, že na jaře a v létě se takové barvy nosit nesmí.

Giornetti trochu prohledal i archivy módního domu. A objevil v nich duhové boty, jež v roce 1938 navrhl sám zakladatel značky údajně pro americkou herečku Judy Garland. Inspiraci našel i tam - nestvořil ale multibarevnou kolekci plnou veselých barev, duhu velmi jemně protkal do vzorů některých modelů.

Zdroj foto: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram