Sardinie - evropský Karibik pro zamilované páry i rodiny

Sardinie - evropský Karibik pro zamilované páry i rodiny

Tenhle italský ostrůvek nemá s ryzí Itálií zas tak moc společného. I když je tahle země zprofanovaná, Sardinie je také takový tropický ráj= útočiště pro zamilované a romantické duše.

Když jsme vymýšleli, kam letošní léto na dovolenou, tak dlouho jsme se rozmýšleli, práce nás brzdila, až jsme nakonec museli rychle improvizovat. Zamluvili jsme soukromý apartmán kdesi v Puntaldii, aniž bychom měli čas si cokoliv zjišťovat podrobněji.

Na letišti jsme si půjčili auto, abychom byli nezávislí a mohli trochu pocestovat a objevovat. Aby to byla stylovka, došlo na sportovní kabriolet a my sejráci se mohli opalovat už za jízdy a dýchat ten mořský sarniňácký vzduch.

Když jsme dorazili na ubytování, nevěřili jsme svým očím. Apartmán se soukromou zahradou a krásnou terasou, výhledem na moře a marínu. Prostředí tohohle městečka je velmi utěšené, opečovávané a neskutečně romantické.

Takovou náhheru jsme při vší té improvizaci opravdu nečekali. Průvodci na internetu slibovali krásné průzračné moře a tak jsme byli zvědaví, jestli i se sluněním a plážováním budeme mít takové štěstí. Nelhali! Kříšťálově čisté moře, bílé pláže... Až na to, že v sezóně je hlava na hlavě, prostě značka ideál. K tomu si ještě přikoupit nafukovacího jednorožce s plameňákem a opalovačka je perfektní!

A jak lépe strávit teplé večery, než si před večeří zajít na trh se serepetičkama, dárečkama a veselýma kýčema?! Moc mě pobavil stánek s obuvníkem, který na přání zákaznic stloukal na počkání "součástky", ze kterých sestavil pantofle a střevíce. Zákaznice si mohla vybrat z několika typů bot, výšku podpatků, široké škály barev řemínků a pásků. Každá se cítila jako návrhář Manolo Blahnik a obuvník si mnul ruce nad skvělým marketingovým tahem. Já mu tady tleskám!

Snad se nemusím ani rozepisovat, jaké dobrůtky byly na každém rohu. Mořské plody, skvělé sýry, pravá italská pizza a zmrzlina. Byl by hřích na takové dovolené držet dietu a nedopřávat si každičký den!

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram