Šéfkuchař Ondra Slanina a komička Adéla Elbel vydávají společnou kuchařku

Šéfkuchař Ondra Slanina a komička Adéla Elbel vydávají společnou kuchařku

Novinkou na trhu je unikátní kuchařka pro celou rodinu s výmluvným názvem Adéla ještě nevečeřela. Byla vytvořena pro inspiraci pokročilým kuchařům i na pomoc začátečníkům.

foto: Marek Kučera

Jak často se vám stane, že na poslední chvíli přemýšlíte, co uvaříte k večeři? Na chvíle, kdy vám dojdou nápady, je tu 31 receptů oblíbeného šéfkuchaře Ondry Slaniny, které vytvořil speciálně pro komičku Adélu Elbel.

„Pokud stejně jako já nechcete děti odbýt variacemi obloženého chleba a nehodláte rezignovat na společné teplé večeře, ale nemáte doma šéfkuchaře Ondru, sáhli jste po té správné knize. Není to totiž ledajaká kuchařka. Tahle kuchařská kniha si klade vyšší cíle, stejně jako je na nás klade dnešní doba. Není nad to, mít v kuchyni inteligentní pomocníky. Já je miluju. Stejně jako miluju společné večeře se svými dětmi,“říká Adéla Elbel.

foto: Marek Kučera

A Ondra Slanina doplňuje:„Mám obrovskou radost, že se podařilo vytvořit právě takovouhle kuchařku. Moderní technologie při profesionálním velkokapacitním vaření mi celou mou profesní kariéru připadaly jako samozřejmost, ale doma jsem vždy až zbytečně lpěl na tradici. Nicméně člověk je svou podstatou tvor myšlenkově otevřený. A stejně tak, jak jsme vylezli z telefonních budek a objevili mobilní telefony a dnes se nám to zdá zcela normální, tak i já nakonec odložil klasické hrnce a pánve. A rád využívám při vaření pro své blízké tyto různé „mobilní telefony“, které paralelně s klasickými postupy přípravy pokrmů představujeme v této knize.“

On jí radí, jak se u plotny otáčet co možná snadno a jednoduše, ona to samozřejmě vtipně glosuje v 31 příbězích pro potěchu všech malých strávníků, které proměnil v komiksovou pochoutku tým studia Artmakers. Kuchařku vybavil dokonalými fotografiemi mistr ve svém oboru Marek Kučera.

Kuchařka Adéla ještě nevečeřela se stane vaší oblíbenou coffee table klasikou, budete podle ní vařit, budete si v ní číst, budete si ji prohlížet. Prostě si ji zamilujete!

foto: Marek Kučera

Pár otázek pro autory kuchařky

My jsme pro vás autory kuchařky vyzpovídali, abychom zjistili, co rádi vaří, jaké potraviny nevyhledávají nebo také, která kuchyně jim chutná.

Jaký máte vztah k vaření?

Adéla Elbel:Dřív, kdy jsem byla ještě nadějeplná novomanželka, jsem vařila hodně ráda. Pak se to ale smrsklo na ne příliš opěvovanou povinnost, a to mě moc nebavilo. Proč bych měla denně trávit čas v kuchyni, když můžu být s dětmi nebo se věnovat psaní? Naučila jsem se vařit rychle a efektivně, aby mě vaření stálo co nejméně času. No a pak přišly výrobky od Tefalu a já se cítím, jako by mi někdo dal na auto místo hranatého kola kulaté. Jede to samo a já jsem za hvězdu.

Které jídlo je pro Vás top, jaké kuchyni dáváte přednost?

Ondra Slanina: Asi nemám žádné top jídlo, i když řízkem nikdy nepohrdnu. Kuchyní mám rád opravdu hodně. Samozřejmě českou a pak thajskou, arabskou, italskou, francouzskou.

Prozradíte nám oblíbené jídlo, které chystáte Vašim dětem?

A.E.: Milujeme rizoto na různé způsoby. Zeleninu a maso měním podle sezóny, a tak je výsledek vždy jiný. A třeba v Cook4me je hotové za 6 minut, to je skoro zázrak!

Jsou potraviny, které nevyhledáváte?

O.S.: Primárně nevyhledávám nekvalitní potraviny. Už jsem se v životě přesvědčil, že rozhodně platí rčení: co do hrnce dáváš, to z něj vyndáváš. Jinými slovy, z nekvalitních surovin michelinské jídlo nepřipravíte.

Jak jste si užila spolupráci na kuchařce "Adéla ještě nevečeřela"?

A.E.: Moc. Bavilo mě sepisovat příběhy, které dost vycházejí z našeho hektického životního stylu. Přemýšlela jsem nad ním opět z jiného úhlu, a to mi připadalo hodně přínosné. Z kuchařky mám fakt velkou radost.

Když se řekne "studená kuchyně", co si představíte jako první?

O.S.: Představím si mou nejoblíbenější disciplínu, u které se mohu kreativně velmi vyřádit. Pak želatinu, se kterou moc rád pracuji.

 

SOUTĚŽ O TŘI KUCHAŘKY NAJDETE NA NAŠEM FACEBOOK PROFILU.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram