Sergio Rossi S/S 2015 na vlnách expresionismu

Sergio Rossi S/S 2015 na vlnách expresionismu

Kolekce Sergio Rossi Jaro/Léto 2015 opět vzdává hold umění a řemeslné práci. Pohrává si s architektonickými tvary i pestrou paletou barev po vzoru fauvistů.

Milánská značka Sergio Rossi navazuje kolekcí Jaro/Léto 2015 na své již tradiční řady bot inspirované umělci. V předcházejících kolekcích jsme mohli pozorovat například vliv Peng Wei či italské designérky Gabrielli Crespi, ale také podobenství s dílny Henriho Matisse.


Po poetickém surrealismu se kreativní ředitel Angelo Ruggeri opět nechává unést expresionismem, svobodou tvarů, barev a kontrastů. V kolekci se odráží především designérova vášeň k o něco harmoničtějšímu fauvismu, jehož hlavním představitelem je již zmiňovaný Henri Matisse. A právě jeho díla se stala inspirací nejen pro stejnojmenné sandály a baleríny „Icarus“ či „Lagoon“.



V kolekci se objevují také motivy arabesek například u „Arabesque“ a „Matisse“. Nechybí ani kubistické prvky, ostré linie či geometrie. To vše skutečně evokuje nejrůznější emoce.




Tato kolekce Sergio Rossi však byla vytvořena jako barevný odraz krásy a ženské podstaty. Ze svůdných siluet dýchá smyslnost, odvaha, něžnost a elegance, ale i divokost. Promyšlené kombinace exkluzivních materiálů s každým dalším pohledem odhalují nekonečné detaily – výšivky, drahokamy, průhledy i intarzie - detaily, které činí z bot Sergio Rossi umělecká díla.

Foto: sergiorossi.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram