Sesterské duo tvoří módu pro městské cyklisty

Sesterské duo tvoří módu pro městské cyklisty

Nekonvenční a vysoce funkční oblečení pro městské cyklisty. Taková je tvorba české značky Segrasegra, která bude i součástí Prague Design Weeku.

Nadcházející designerská přehlídka Prague Design Week, která vypukne již 11. května, nám opět odhalí nespočet výtvorů 70 českých kreativců, mezi nimiž nebude chybět ani originální tvorba SEGRASEGRA.

Česká módní značka, tvořená sesterským duem Eliškou a Dášou Mertovými, které se specializují na tvorbu sofistikované módy pro městské cyklisty, představí v Kafkově domě aktuální kolekci navrženou z vysoce kvalitních, a především funkčních materiálů.

Největší novinkou, kterou je aktuální kolekce Segrasegra vybavena, je materiál Ventile Fabric vyvinutý za druhé světové války ve Velké Británii. V podstatě se jedná o vysoce kvalitní, hustě tkanou bavlněnou látku tvořenou ze 100 % bavlnou, která odolá větru, dešti i chladu, přestože je zcela prodyšná. Vlákna, jimiž je materiál tvořen, při kontaktu s vodou nabydou a tím zajistí dokonalou nepropustnost vody.

 

Celou kolekci protíná celá řada funkčních detailů, jako držkák zámku v oblasti 
zadní kapsy či nastavitelné nohavice, které nepřekáží bezpečné jízdě.

 

Můžete se tak těšit na spoustu novinek nejen z tvorby Segrasegra, ale i dalších, kteří nám na letošním Prague Design Weeku 2015 dají nahlédnout i do procesu vlastní tvorby. Samozřejmostí jsou ale i workshopy a celá řada přednášek, které rozšíří naše obzory.

Tak nezapomeňte Prague Design Week 2015 od 11. do 17. května v Kafkově domě.

 

Zdroj: Segrasegra, praguedesignweek

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram