Seznamte se: Revoluční módní materiál Piñatex

Seznamte se: Revoluční módní materiál Piñatex

Vývojové technologie jdou kupředu, co si budeme vykládat, často ani nestihneme mrknout okem a na trhu jsou nové a další materiály, designové vychytávky a každodenní pomocníci.

Je to vlastně taková vzrušující doba plná inovací. Lidé touží znát původ svého oblečení, z čeho je vyrobeno a zda se myslí na přírodu. Přece jen etické a udržitelné zdroje společně s Fair trade přináší čím dál většímu množství populace hřejivý pocit na duši. A tak se zvyšují nároky zákazníků a přizpůsobují se prodejci. A takhle vlastně vznikl onen revoluční materiál Piñatex, který vynalezla Dr. Carmen Hijosa.

Piñatex je materiál vyrobený jako vedlejší produkt ananasu. Dr. Hijosa zjistila, že lze dlouhá vlákna exotického ovoce využít jako netkanou textilii. Výsledkem je pozoruhodný materiál připomínající kůži. Jak působivé! Navíc jde o udržitelný vegan materiál a ruku na srdce, koho by napadlo, že z kompostu může vzniknout něco tak jedinečného. Piñatex je k zakoupení pod značkou Ananas Anam a je připraven zaplavit svět...

ananas-anam.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram