Seznamte se s 10 designéry nominovanými pro rok 2016 na CFDA / Vogue Fashion Fund

Seznamte se s 10 designéry nominovanými pro rok 2016 na CFDA / Vogue Fashion Fund

Právě tito finalisté jednoho dne možná budou stát na pokraji slávy. Pro začátek si je jednoho po druhém představíme…

Minulý týden oznámil módní fond CFDA / Vogue svou novou várku deseti návrhářů jako kandidátů pro rok 2016. Výhra je více než lákavá. 400,000 $ a mentorství ze strany Alexandera Wanga, Altuzarra a Proenza Schoulera. Stát se však nominovaným designérem, není tak snadné. Pojďme se seznámit s těmi, kteří to zvládli.

Adam Selman                

Adama Selmana si možná pamatujete ze spolupráce s Rihannou, i když si pak na určitý čas vzal designovou přestávku. V roce 2013 však zahájil novou titulní kolekci, a kombinace sexy noční estetiky s nepředvídatelností a retro nádechem mu zajistili mnoho příznivců i vstupenku mezi nominované CFDA / Vogue.

AREA NYC

Designéři Beckett Fogg a Piotrek Panszczyk zahájili svou činnost aktivně rovněž v roce 2013 a na svou premiéru na New York Fashion Week se vydali vloni v září. Mají tendence speciálně upravovat jednotlivé látky a oblečení celkově, navíc jeden z jejich modelů nedávno oblékla i Bella Hadid. Předzvěst úspěchu je zde tedy veliká.

Brock Collection

Společnost založili manželé Laura Vassar a Kristopher Brock před třemi lety. Jejich práce vyzařuje elegancí, luxusem a nositelným americkým sportovním oblečením. To se začalo objevovat na NYWF v roce 2015. Jejich popularita rychle roste.

Chloe Gosselin

Francouzská kráska se dříve stala modelkou a známá byla rovněž pro vztah s kouzelníkem Davidem Copperfieldem. Nyní její jméno v novinách uvidíme díky elegantní, high-end obuvnické kolekci, která přišla na světlo světa v roce 2014.

Krewe du Optic

Od spuštění kolekce brýlí v roce 2013 se značka Krewe du Optic rychle stala oblíbenou. Zakladatel Stirling Barrett a jeho tým spoléhají především na marketing a propagaci pomocí spokojených zákazníků. Tato značka v loňském roce otevřela vlajkový obchod ve francouzské čtvrti.

JI OH

Ji Oh je dámská designérka z New Yorku, která svůj počátek ve světě módy více méně zahájila v roce 2014 a to minimalistickou a elegantní siluetou ženy. Pohodlí a univerzálnost jsou tím, co podle Ji Oh tvoří sofistikované modely. I ona je součástí CFDA soutěže.

 

Morgan Lane

Designer Morgan Curtis začal pracovat nejprve jako prodejce u Jill Stuart na dílnách a po studiu na Central Saint Martins. Netrvalo dlouho a Curtis se vydal vlastní cestou, při níž založil značku Morgan Lane, která se zaměřuje na sofistikované a sladké spodní prádlo i oblečení na spaní.

Newbark

Za touto značkou stojí dvě sestry, Maryam a Marjan Malakpour, které se do módního návrhářství pustily již v roce 2009. Jejich cílem jsou kožené boty, boty na cestování i nekonvenční varianty. Později sortiment rozšířily o mokasíny, sandály, boty na klínkách, kotníkové boty i malé kožené doplňky. A to vše vyrábí v centru Los Angeles.

Rochambeau

V rámci studií se potkali Joshua Cooper a Laurence Chandler a sdíleli stejný zájem o tenisky. Rodákům z New Yorku začala módní branže prodejem grafických triček, dokud se jim nepodařilo založit svou vlastní pánskou značku Rochambeau, tedy francouzskou verzi hry „Kámen, nůžky, papír“ a to již v roce 2007.

 

Stampd

Možná si vzpomenete, kdy jste poprvé viděli práci značky Stampd. Bylo to v roce 2013, kdy Miley Cyrus oblékla jejich jednodílné plavky a „West Coast“ na videu „We Can not Stop“. Mezitím se právě Chris Stamp, který značku Stampd založil již před pěti lety, vypracoval mnohem výš. Nyní za ní stojí plnohodnotná společnost prodávající oblečení životního stylu a neminula ji ani spolupráce se značkou Puma.

instagram.com

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram