Seznamte se s minimalismem - jeho střídmost a nekomplikovanost vás uchvátí!

Seznamte se s minimalismem - jeho střídmost a nekomplikovanost vás uchvátí!

Většinou černá a bílá. Žádné obrázky, potisky a minimum barev i doplňků. Rozhodně ale ne nuda! Přesně takový je minimalismus. 

Je všude kolem nás, a jeho vliv každou minutou sílí. A není se čemu divit. Minimalismus je totiž založen na bází střídmosti a jednoduchosti, tvoří ho neutrální odstíny jako je nesmrtelná černobílá. Vidíte? Nesmrtelný - i to je definicí minimalismu. Právě díky své jednoduchosti ve střizích i díky střízlivým barvám nemůže zestárnout. Protože stejně jako černá nikdy nevyjde z módy, nevyjdou ani rovné kalhoty nebo áčkové sukně. A pokud právě tohle jsou skutečnosti, jež ho tvoří - jak by jen mohl zaniknout?

Těší se velké popularitě především v módní sféře. Stylisté, vizážisti, samotní návrháři, modelky i módní redaktoři, všichni holdují kráse a síle all grey a all black outfitů, bílým teniskám, černým koženým taškám a nenápadným zlatým řetízkům. Minimalismus většinou znamená kombinování neutrálních odstínů, nejčastěji pak černé s bílou, šedé s šedou, bílé s nude nebo tělové a šedé. Tento styl je ale také o materiálech: nejčastěji těch pravých nefalšovaných - tedy kůže, kašmír, satén, bavlna nebo džínovina. Podstatnou roli hrají pochopitelně i střihy. V minimalistickém stylu se moc nesetkáte s módními výstřelky (snad jediný trend, který se propašoval jsou crop topy) a s přiléhavými vršky nebo hlubokými výstřihy.

Pozor ale na záměnu pojmů a dojmů. Minimalismus rozhodně není nudný. Správný minimalistický outfit je šik, má nápad a na ulici je nepřehlédnutelný. Mohou to být džíny s pánskou bílou košilí, černé šaty s balerínkami nebo béžový oversized svetr. Vše záleží na kombinaci odstínů, ale především materiálů a střihů. A tak pozor - pokud si nejste jistá, nepouštějte se do toho. Protože minimalismus a nezajímavost dělí pouze malý kousek ... 
Minimalismus není trend. Nepomine během sezóny ani dvou. Je setrvalý a vyvíjí se. A to ho také odlišuje od jiných módních stylů.

Je to o jednoduchosti, ležérnosti. 
Ale hlavně o citu.

Zdroj obrázků: pinterest.com, answear.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram