Síla ženské osobnosti v podání Proenza Schouler

Síla ženské osobnosti v podání Proenza Schouler

Dámská oděvní značka Proenza Schouler zazářila se svou kolekcí na newyorských dnech módy. Nadčasové a nositelné modely s nádechem pohodlí. Nevěříte?

Další z úchvatných přehlídek newyorského týdne módy je za námi. Jack McCollough a Lazaro Hernandez, duo návrhářů Proenza Schouler, které představilo svou novou kolekci. A jak oni sami říkají, je inspirována především ženami z jejich kanceláře, které se staly matkami. Takže celá jejich kolekce je opravdu nositelná. Ano, i v běžném životě!

Oba návrháři také přiznali, že při práci na této kolekci mysleli na své matky a na to, jak se oblékaly v osmdesátých letech do práce ony. Vdechli tak svým vzpomínkám novou podobu. To můžeme vidět hlavně na sakách s výraznými rameny nebo na kalhotách s vysokým pasem.

V celé kolekci můžete také vidět řadu detailů, které z jednobarevného outfitu dělají skvost. A tím v tomto případě byly kromě doplňků v podobě výrazných náušnic, pásků a kabelek také účesy. Musíme také vyzdvihnout střevíčky s hranatou špičkou. O těch jsme vám již psali. Byly k vidění v celé této kolekci.

Proenza Schouler také zahájila spolupráci s Birkenstock, kdy několik modelek na této přehlídce drželo pár sandálů v ruce. Záměr byl jednoduchý. Celý den být v úžasných šatech, které jsou zároveň i pohodlné, je jako sen, ale několik hodin stát na podpatcích už nás rychle proberou. Spousta žen to tedy řeší pohodlným přezutím, na které nyní myslí právě i světoví návrháři. Konečně!

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram