Skiareál Ještěd oficiálně zahájí první červnovou sobotu letní sezónu

Skiareál Ještěd oficiálně zahájí první červnovou sobotu letní sezónu

Letní Ještěd Opening v sobotu 4. června 2022 oficiálně zahájí letní sezónu ve Skiareálu Ještěd. Těšit se můžete na celodenní program a spoustu aktivit pro dospělé i děti.

Nenechte si ujít dobrodružné naučné stezky, oblíbený bike park se třemi traily různých obtížností, parádní jízdu na terénních tříkolkách nebo na koloběžkovém SUV – FAT MAX. Nebudou chybět ani soutěže či Fun Zone pro děti. Užít si můžete i vyhlídkovou jízdu sedačkovou lanovkou Skalka, která vás vyveze na ještědský hřeben, odkud už to jen coby kamenem dohodil na Ještědský vysílač. 

Letní sezóna je za rohem a Skiareál Ještěd připravil pro návštěvníky široké spektrum nových letních atrakcí, aktivit a zábavy pro děti i dospělé. „Ještěd rozhodně není jen o lyžování, ale i letních aktivitách, takže všechny zveme na opening, kde první červnovou sobotu oficiálně zahájíme letní sezónu. Rozhodně je, na co se těšit. V provozu bude samozřejmě i sedačková lanovka Skalka, která nabídne nádherný výhled na Ještědský vysílač z neokoukané perspektivy, na Liberec, Bedřichov nebo Krkonoše a je ideálním výchozím bodem k dalším aktivitám. Na samotný vysílač je to navíc z hřebene pohodovou procházkou už jen kousek. Lanovka je hned u infocentra a centrálního parkoviště a v červnu bude v provozu od středy do neděle. V červenci a srpnu bude k dispozici již každý den,“ uvedl ředitel Skiareálu Ještěd Jakub Hanuš s tím, že nejvýhodnější jízdenky na lanovku pořídí návštěvníci dopředu online přes věrnostní program GOPASS. V nabídce je základní jednosměrné či zpáteční jízdné, ale i vybrané produkty pro cyklisty včetně sezónní permanentky.

Brázděte sjezdovku na kole nebo terénní SUV koloběžce

Novinkou letošní sezóny jsou terénní tříkolky, díky kterým zažijete bezpečnou dávku zábavy pro celou rodinu na značené trase vedoucí areálem. Zapůjčit si můžete i unikátní SUV koloběžky FAT MAX, které jsou vhodné pro krosovou jízdu v terénu a poznávání okolní ještědské přírody po doporučených trasách. Pokud dáváte přednost projížďce na kole, neměli byste vynechat oblíbený Ještěd Bikepark s dlouhou tradicí a závodní historií. Všichni nadšenci adrenalinu si mohou vybrat ze tří tras různých obtížností. 

Skryté příběhy naučných stezek

Letos poprvé můžete na Ještědu vyzkoušet tři nové originální stezky formou interaktivní venkovní hry pod názvem Skryté příběhy, díky kterým budete moct cestovat v čase a svůj rodinný výlet proměníte v neobyčejné dobrodružství. Nové poznávací trasy vás zavedou na Ještědský vysílač, do Ještědského pralesa a po stopách Ještědských čertovských kamenů. Za vyzkoušení určitě stojí i edukativně zábavné stezky plné úkolů, při kterých se dozvíte spoustu informací o regionu a výrobě lokálních firem. Vyrazit můžete třeba na pivovarskou, mlynářskou nebo sklářskou stezku.

Zábavná zóna pro děti i káva na letní terase

Pokud máte děti, nesmíte vynechat „Fun Zone“ u dolní stanice lanovky. V nové odpočinkové zóně si užije opravdu celá rodina. Pro malé i větší děti přichystal skiareál letní hřiště s herními prvky a skluzavkami, přímo na dohled nové terasy u Aprés-ski baru Nová Skalka. Rodiče si zde mohou dát kávu nebo osvěžující drink a kochat se pohledem na Liberecko. Od lanovky je odpočinková zóna přitom jen pár kroků, je tak ideálním startovacím bodem pro výlet na hřeben a zpět.

Na lanovce za pár minut aneb hory za rohem

Velkou devízou Ještědu je jeho skvělá dostupnost. Obyvatelé Liberce se k areálu dostanou pohodlně tramvají, do hodiny jste tu ale i autem z Prahy. Středisko je navíc nejpřístupnějším areálem v České republice. Pohodlně můžete zaparkovat třeba na velkokapacitním centrálním parkovišti nedaleko infocentra, lanovky, zóny pro děti i restaurace.

Více informací naleznete na www.skijested.cz

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram