Sklo v roli bytového doplňku

Sklo v roli bytového doplňku

Na první pohled studené a navozující pocit odcizení. Zároveň při správném použití dokáže zútulnit interiér a stát se vaším oblíbeným bytovým doplňkem. 

Sklo si obecně zaslouží pozornost. Oplývá hned několika benefity, kterých si je třeba cenit. Zaprvé je jednoduché, minimalistické a hodí se tak naprosto do všech interiérů. Náročnější situace by se naskytla v případě, že do svého domova chcete zakomponovat sklo tónované. Ovšem pokud zůstaneme u čirého skla, není možné šlápnout vedle. Kromě běžných funkcí jako je váza na květiny či miska na odkládání maličkostí, mají skleněné nádoby i mnoho módnějších funkcí. 

Skleněné dózy poslouží jako dekorace, naplníte li je bonbóny, barevným pískem, kamínky, suchými květy či mušlemi. Zkusit ale také můžete koupit si jednu či vícero stejných dóz, nadepsat je podle libosti a dovnitř vhazovat papírky. Můžete mít takový svůj osobní prostor pro vaše přání, sny nebo na maličkosti, za které jste vděční. Mimo to se do skleněných nádob různých tvarů, hloubek a výšek dají ideálně umístit odličovací tampónky, vatové tyčinky nebo štětce na make-up. 

Díky své neutrálnosti je možné použít sklo v koupelně, kuchyni, obýváku i ložnici a ani na jednom z těchto míst nebude působit nepatřičně. Jelikož jeho chladný dojem mu nikdo neodpáře, doplňujte ho buďto teplými tóny nebo jemnými a něžnými materiály, které ho vykompenzují. Pokud chcete sklo zařadit do svého interiéru, doporučujeme začít postupně se skleněnými dózami nebo podnosy na stopce, které použijete na dezert nebo třeba na laky na nehty. Jednoduché skleněné prvky patří do každé domácnosti. A ani nezatíží vaši peněženku. 

  
Mísa na stopce 599 Kč ; Dóza na bonbóny 549 Kč ; Podnos s poklopem 899 Kč

butlers.cz ; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram