Španělskému vlasovému stylistovi chybí v soutěži Kadeřník roku svatební účesy

Španělskému vlasovému stylistovi chybí v soutěži Kadeřník roku svatební účesy

Španělský vlasový stylista, který působí i jako mezinárodní školitel Schwarzkopf zasedl do odborné poroty soutěže Kadeřník roku 2015. 

Máte v přihlášených vlasových kolekcích nějakého favorita?

Samozřejmě, vždy se vám líbí něco nejvíc. Mě letos zaujaly komerční účesy, ty jsou opravdu velmi dobré. 

Našel jste v příspěvcích nějakou inspiraci pro Vás osobně a pro Vaši práci?

Vždycky si najdu inspiraci, a to jak v barevných odstínech, tak v jiných nápadech. Komerční účesy jsou moje oblíbená disciplína, a protože tady je opravdu na vysoké úrovni, určitě si z toho něco odnesu. 

Když srovnáte soutěž Kadeřník roku v jiných zemích se soutěží zde v Čechách, cítíte rozdíly?

Podle mě je česká soutěž na stejné úrovni jako ty zahraniční. Je to dáno technologiemi, které jsou dnes běžně dostupné. Na internetu najdete spoustu stylistických i technických návodů, a to dává kadeřníkům z celého světa držet krok s dobou. 

Který střih nebo účes je podle Vás nadčasový a ze kterého nejraději vycházíte při své práci?

Pro mě je nejdůležitější krása. Když se mi něco zdá krásné, je to také velice dobré. Může to být avantgarda, pánský účes i nějaký inovativní nápad mladého kadeřníka. Pokud je něco krásné, je to prostě vždy i dobré. 

Specializujete se na svatební účesy. Co je zvláštního na tomto typu účesu?

Myslím, že je to samostatná kategorie. V komerční sekci není jediný příspěvek se svatebním účesem, dámský ani pánský, a to je podle mě škoda. Určitě by to stálo zato. Jinak v současné době je mezi svatebními účesy populární tzv. přírodní styl. To znamená, že účes vypadá přirozeně. I když jeho tvorbou strávíte v salonu třeba dvě hodiny, výsledek by měl být krásný a zároveň působit dojmem, že jste si ten účes vytvořila sama. 

Vy jste začal svojí kariéru se Schwarzkopfem. Můžete mi povědět něco víc vaší spolupráci? 

Se Schwarzkopfem spolupracuji už sedmnáct let. V rámci této spolupráce jsem navštívil už třicet zemí světa a viděl mnoho různých soutěží a kadeřnických stylů. Tohle poznávání mě baví, v každé zemi totiž můžete najít něco nového, co vaši vlastní práci obohatí, jako se mi to stalo například v Japonsku a Brazílii. Fascinovalo mě, že tam mají úplně jiný styl a image. Navštívil jsem také mnoho salonů v Jižní Americe a tam probíhá kadeřnická práce taky úplně jinak. Spolupráce se Schwarzkopfem je zkrátka pro stylisty otevřením dveří k novým věcem, k novým objevům.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram