Spor liberální doby a integrace - povolit koupání muslimek v burkinách?

Spor liberální doby a integrace - povolit koupání muslimek v burkinách?

Z Francie a jiných zemí se dostal problém celotělových plavek zvaných burkin až do České republiky. Lidé se s nimi setkali v pražském aquaparku.

O problémových všezahalujících plavkách, které na koupání oblékají muslimky, jsme informovali již dříve. Necelý rok od prvních zpráv o rozpačitém přístupu ze strany evropských zemí v čele s Francií se tato kauza začala týkat také České republiky. Lidé se s ženami v burkinách dostali do kontaktu v pražském aquaparku a rozhodli se dokonce vyhrožovat bojkotem návštěvy areálu. Skutečnost, že burkini jsou vyrobené ze stejného plavkového materiálu, pro některé není vysvětlením a domnívají se, že nošení burkin automaticky znamená, že se ženy před vstupem do bazénu nemyjí a nedodržují základní hygienická pravidla.

Zastoupení aquaparku se k celé kauze postavilo svědomitě a s odvoláním na světový trend burkin stěžovatele upozornilo, že tento druh plavek neporušuje žádnou ze zásad hygieny. Ze strany návštěvníků je patrný nesouhlas s určitými pravidly islámského náboženství a nevole je tolerovat. Aquapark naopak k celé situaci zaujal vlastně jediné možné stanovisko, které měl. Tedy vysvětlit lidem pravdu a akceptovat burkini, protože kdyby náhodou naznačil ve svém vyjádření cokoli jiného, snesla by se možná daleko větší vlna kritiky na téma diskriminace jiných kultur a chybějící respekt. 

A možná nejde o obavy, že ženy nosící burkini nedodržují hygienu, jako spíše o obrovský nepřemožitelný strach z islámu.

FB Aquapalace Praha

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram