Sportovní podprsenky mají být hlavně funkční

Sportovní podprsenky mají být hlavně funkční

Tyrkysové, svítivě růžové, batikované nebo slabé z gumovým páskem křičící slavné návrhářské jméno. Ani proti jedné z nich nic nemáme, ale rádi bychom připomněli, že u sportovních podprsenek jde hlavně o funkčnost! 

Každý řetězec dnes prodává sportovní podprsenky. Ještě aby ne, vždyť žijeme v době, kdy přece "každý" sportuje. Ať je tomu tak či onak, není to tím, co nás trápí. Spíš jsme pár obchodů prošli a prohlédli si, jaká je realita. Výsledek? To, co běžné řetězce nazývají sportovními podprsenkami, s nimi ve většině případů nemá co do činění. Kus látky s dvěma tenkými ramínky nebo pevnější materiál, který vás po obléknutí stáhne stejně pečlivě jako korzet, nepatří mezi adepty na správnou součást sportovního outfitu. Sportovní podprsenka by měla být pevná, dokonale sednout a nároky, které se na ni kladou, jsou ještě vyšší, než na prádlo vhodné ke každodennímu nošení. Při nákupu se doporučuje si v kabince zacvičit menší spartakiádu. (Džíny si také nekupujete beztoho, aniž byste se v nich posadila.) Sportovní podprsenku vyzkoušejte při poklusu, výskocích a protahování. Na těchto základních cvicích nejlépe poznáte, zda vám při sportu poskytne potřebnou oporu a nebude vás spíše štvát než vám pomáhat.

Pokud se budete držet všech pravidel, které se vážou k nákupu vhodné sportovní podprsenky, pravděpodobně nad jejím výběrem strávíte dlouhé týdny, ne-li měsíce. Tak dlouhého času se vůbec neděste, a dopředu s ním počítejte. Nikdy si nekupujte takovou podprsenku, o které nejste na 100 % přesvědčená, že vám padne, a pokud nosíte větší velikost košíčků než A, rozhodně pro vás není určený celý široký sortiment lambád, tedy tenkých podprsenek s tenkými ramínky, které se rovnají nulové podpoře, potažmo nulové funkčnosti. V této části se můžeme vrátit k titulku celého článku - nedbejte zase tolik na vzhled podprsenky na fotce nebo na ramínku jako na vás. Většinou ji stejně schováváte pod trikem a mikinou, tak se soustřeďte na to, abyste v ní vypadala dobře vy. Protože pokud hezky tvaruje, je to mnohem estetičtější, než když bude puntíkatá, kostičkovaná nebo s galaxy motivem. Takže krok číslo jedna: perfektní střih, který padne jako ulitý. Krok číslo dvě: hlavně ať sedí, nehledě na to, jakou má barvu...   

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram