Street style z milánského týdne módy pro jaro 2019

Street style z milánského týdne módy pro jaro 2019

V Miláně se sešla módní smetánka oděná do nejmodernějších trendů.

Významná událost 

Milánský týden módy s sebou nese významné události v podobě přehlídek od svých nejtalentovanějších a nejúspěšnějších návrhářů. Každým rokem se schází významní členové módního světa před prezentací tvorby od svých domácích talentů. Pro tuto příležitost se rozhodli obléci výrazněji než kdy jindy a podělit se o jejich pohled na oblékaní se zbytkem světa. 

Loga, džínovina i kostka

Výrazné květiny, abstraktní vzory, proužky, džínovina a hlavně loga patřily mezi oblíbené motivy. Fendi a Gucci vedly mezi nositelkami ve smyslu potisku na oděvu. Trička, kalhoty, kabelky, pásky... vše neslo logo opakovaně vytištěné na látku. Stále se také nosí sportovní tenisky nebo sandále s textem a zase logem jako Dolce a Gabbana nebo Moschino. Text nyní hraje důležitou roli v oblékání a byl k vidění všude.Klasikou mezi látkami byla džínovina, která byla v odlehčenější formě ušita jako overal nebo šatovka. Své místo si tu našla i klasická kostka, kterou s elegancí a grácií oblékly noblesní Italky. Objevily se také modely třpytivé, které za denního světla působily jako příjezd významné celebrity a okamžitě přitahovaly pohled všech kolemjdoucích.  

Neonové barvy versus květinové vzory

Květiny byly a vždy budou silným italským symbolem. Velké oblíbenosti se těšily šaty na zapínání knoflíky. Některé modely byly čistě bílé a jiné poseté drobnými kvítky, ale vždy měly jedno společné: zapínaly se knoflíky po celé délce vepředu. Naopak, této něžné romantice stály neonové kreace od značky Prada. Dva kontrasty, které tvořily nečekané trendy. Překvapivým motivem na svetrech nebo halenkách se staly renezanční malby nebo spíš jejich části v digitálním provedení. Nepsaným novým pravidlem bylo obléci se podobně se svou nejlepší kamarádkou nebo s kamarádem. Někteří si to vzali k srdci a přišli na chlup stejně oblečeni a oslavovali tak své přátelství. Italům smysl pro humor zkrátka nechybí. A starší generace žen potvrdila, že mají vrozenou eleganci, díky které se dokážou moderně ale i vkusně obléci.

vogue.com, thecut.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram