Stručný průvodce mixováním vzorů podle stylistky Alžběty Mátyásové

Stručný průvodce mixováním vzorů podle stylistky Alžběty Mátyásové

Milujete vzory a nejraději je nadivoko mixujete? Naučte se kombinování vzorů od profesionální stylistky. I zdánlivý řád dodá vašemu outfitu potřebný šmrnc.

foto: archiv Delfi Collective

Základním pravidlem je míchat různé vzory ve stejném barevném spektru. „Zkombinujte větší a menší vzor a zkuste například kombinaci bílého motivu na černém podkladu a černý motiv na bílém podkladu. Pokud je celý outfit černobílý, můžete ho doplnit o kontrastní kabelku výrazné barvy,“ radí Alžběta Mátyásová.

foto: pinterest.com / lonestarsouthern

Zvířecí vzory jako hadí kůže, leopard nebo zebra jsou jedněmi z nejvíce oblíbených trendů posledních let. „Pokud s mixováním vzorů teprve začínáte, budou pro vás skvělým odrazovým můstkem,“ radí stylistka Mátyásová. „V případě, že si oblečete vzor na celou plochu postavy, doplňte ho už jenom jednobarevnými doplňky.“ Pokud vnímáte zvířecí vzory střídměji, začněte pouze s doplňky tohoto motivu. Malá plocha vzoru na kabelce, šátku nebo opasku můžou být zajímavým oživením outfitu.

foto: pinterest.com / whowhatwear

 

Některé vzory mohou být velmi výrazné a působit divoce, a je třeba je lehce zjemnit.„Výrazný kus oblečení doplňte o decentní kousek, jako je jednobarevné sako, svetr nebo kabát v podobných barvách.“

foto: pinterest.com / veveeye

 

„Jednoduché pruhy, úzké i široké, horizontální i vertikální slouží při mixování vzorů jako neutrální základ. Proto je můžeme kombinovat s divokými vzory, ať už to jsou květiny nebo geometrické vzory,“ hodnotí Alžběta Mátyásová výraznější vzory a doplňuje, že k nim už bychom měly volit pouze jednobarevné a minimalistické doplňky.

foto: pinterest.com / styleofsam

 

Puntíky a pruhy nebo také květiny a puntíky, to jsou vzory romantické a skvěle se doplňující. Nechejte ale vždy vyniknout jen jeden. „Pokud si vezmete blůzu s velkými výraznými květy, spodek byste měla volit decentnější s jemnými a malými tečkami.“

foto: pinterest.com / lemonstripes

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram