Svatební speciál: Díl čtvrtý – Při výběru šatů poslouchejte své srdce

Svatební speciál: Díl čtvrtý – Při výběru šatů poslouchejte své srdce

A je to tady! Okamžik, o kterém jsem tolikrát snila. Stejně jako každá žena. Připadat si jako princezna a vědět, že neexistuje krásnější žena. Ne v ten den a ne pro vašeho nastávajícího. Jeho oči musí patřit jen vám…

Vybírat svatební šaty patří mezi krásné okamžiky v životě. A rozhodně byste na to neměla být sama. Vezměte s sebou kamarádky, maminku i sestru. Udělejte z tohoto dne další výjimečný a bavte se u něj naplno.

Sjednejte si schůzku v salónu

Chcete-li mít jistotu, že se vám budou v salóně plně věnovat, můžete se do něj dopředu objednat. Jestliže plánujete návštěvu více salónů v jeden den, pak můžeme doporučit tyto „pochůzky“ vyřídit dopoledne během dne, kdy je většina lidí v práci. Vnímejte, jak se k vám majitelé salónů chovají, jak s vámi mluví. V La Queen mi vyšli víc než vstříc a všechny zkoušky i finální svatební přípravy probíhaly ve skvělé atmosféře, za kterou jsem opravdu vděčná.

Najděte správný střih

Já ráda říkám, že to pravé ořechové poznáte podle toho, že vám při pohledu na věc poskočí srdce. Vnímejte svůj vlastní pocit, ten je úplně nejdůležitější. Druhů a střihů svatebních šatů je v dnešní době nespočet, ale než se začnete věnovat detailům, vyberte si siluetu šatů, která vám bude nejvíce lichotit.

Dejte důraz na dekolt šatů

Většina hostů si vás bude fotit od pasu nahoru, je tedy třeba myslet na to, jak vypadá horní polovina šatů.

Zapomeňte na trendy

Nevybírejte své svatební šaty jen podle toho, co je zrovna v kurzu. Šaty na velký den mohou být nadčasové, mohou být stejné, jako měla vaše matka před třiceti lety, mohou být tradiční i moderní.

Vezměte si foťák

Jestliže vám to salón dovolí, vyfoťte každé šaty, které si vyzkoušíte a podívejte se na ně pak znovu doma. Zrcadlo je sice fajn, ale právě zrcadla jsou používána k prodeji šatů, zatímco foťák vám lhát nebude.

Myslete na spodní prádlo

Vdáváte se přeci jednou, vyberte si proto spodní prádlo, které vám perfektně padne! Nebojte se pro tuto příležitost navštívit odborníky, kteří vám vyberou prádlo na míru.


 

Nezkoušejte příliš mnoho šatů

Skutečně. Jestliže budete zkoušet a zkoušet a zkoušet, můžete lehce přebrat. Jestliže neposlechnete ono prvotní zaplesání srdce, může se stát, že ty dokonalé šaty jednoduše přejdete. Příliš mnoho možností může způsobit akorát stres a zmatek. Já jsem nakonec navštívila dva salóny a naprosto přesně jsem věděla, pro které šaty mé srdce zajásalo.

Nešetřete

Jestliže máte daný rozpočet, pak je zcela určitě jedna věc, na které byste neměla šetřit. Svatební šaty oblékáte pouze jednou (při troše štěstí) a tak si dopřejte takové, o kterých jste vždy snila. Znám pár nevěst, které šaty objednaly za pár stovek z Číny a díky šikovné švadlence si je doma nechaly pouze upravit. Výsledek byl rovněž fantastický, avšak zde musíte objednávat dostatečně dopředu, abyste neměla žádný stres, že šaty nedorazí.

Odpovězte si na pár otázek

Abyste si byla jistá, že jsou to ty pravé šaty, uvědomte si, jaký v nich máte pocit, zda se cítíte krásná, sebevědomá a zda je vám pohodlně. Měla byste v nich být schopná tančit, sedět, pohybovat se. Šaty můžou být sebehezčí, ale pokud vám nedovolí plně si je užít, nebudete z nich mít perfektní pocit. A váš den by měl být perfektní, stejně jako byl ten můj.

 

Všem nevěstám přeji, aby jejich svatební přípravy i den samotný probíhaly v co možná největší pohodě a radosti. Den D je příliš krátký na to, abychom se stresovaly, nakonec vše nějak dopadne a pro vás je prioritní vnímat každou chviličku s úsměvem na tváři. A ze srdce děkuji všem, kteří náš svatební den udělali výjimečným!
 

Svatební salón: La Queen

Foto: Monique Design & Photography

Make-up: Tereza Pilátová

Hairstyle: Gabriela Jeklová

Ilustrační foto: Pinterest.com

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram