Svátky jara se v Praze ponesou v duchu designu

Svátky jara se v Praze ponesou v duchu designu

4. ročník ikonické přehlídky Prague Design Week, která se uskuteční od 10. do 16. dubna v Tančícím domě, i letos umožní svým návštěvníkům obdivovat jedinečné interaktivní a audiovizuální expozice.

Ve čtyřech podlažích Tančícího domu představí aktuální tvorbu a proces vzniku děl více než 80 tuzemských i zahraničních designérů, návrhářů, řemeslníků nebo studentů designu. Přehlídka nabídne netradiční interaktivní expozice, které vznikly s využitím moderních technologií, bude věnována i „zeleným“ tématům a kolekcím čerpajícím inspiraci v řemeslné výrobě. Prodejní výstavu doprovodí přednášky, kino a workshopy s autory.

Poprvé v České republice bude v rámci PDW exkluzivně vystaven Mickeyphon, který vyhledává zvuky z okolí, otáčí se za nimi, sampluje je a mění v rytmické hudební sekvence. Expozice „palouček klidu“ umožní zájemcům sestavit si dokonalou kombinaci zvuků zvířat nebo šumění lesa a potůčku. 

“Škoda Auto zasadí strom za každý prodaný vůz v České republice”, to je motto další instalace s názvem Hlas lesa. Technické produkty budou zastoupeny ručně vyráběnými elektrokoly a nebudou chybět ani expozice uměleckých objektů vytištěných na 3D tiskárně.

Produkty a expozice inspirované řemeslnou výrobou představí studenti ateliéru Design skla Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně v kolekci Redesign prezentující jejich umělecké interpretace sbírkových předmětů muzea skla v Jablonci.  

Na Prague Design Week bude uveden i projekt se zahraničním přesahem cementJCA!, který tvoří tašky a doplňky vyrobené z pytlů od cementu v souladu s fair trade principy. Iniciativa představuje jednu z klíčových aktivit českého studia unlimitedJCA, jež si klade za cíl zvýšení povědomí a zájmu o současný design a architekturu v západní Africe.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram