Tajemná kolekce Marca Jacobse je opředena vzrušením a originalitou

Tajemná kolekce Marca Jacobse je opředena vzrušením a originalitou

Osvětlená dráha pro modelky byla tím jediným, co v širokém okolí svítilo. Hluboká temnota přidala podzimní kolekci ready-to-wear 2018 vítr do plachet.

Marc Jacobs je návrhář, který stále ví, jak okouzlit široké publikum. Svou poslední prací vyslal módní zprávu, kterou nelze ignorovat. Za nás se mu podzimní kolekce vydařila víc než perfektně.

I když v ní najdeme spoustu extrémních módních výstřelků, v celku působí naprosto fantasticky. Výrazná ramena, vysoké úzké pasy, kalhoty ala pytel i krky zahalené do širokých šátků, šál či mašlí.

To, co Jacobse v určitém smyslu ovlivnilo, byl duch renesance. Těžké látky i maxi velikosti připomínají kousek minulosti. V provedení tohoto návrháře však volají po naprosté jedinečnosti a originalitě.

Velké klobouky zakrývaly tváře modelek a dodávaly tak potřebnou špetku tajemna. A když už obličej občas vykoukal, byl upraven speciální barvou. Jen poslední modely si zasloužily odkrýt tvář i vlasy modelek, ty rovněž barevně sladěné se šaty. Ruku na srdce, kolik z vás si při pohledu na první kousky z kolekce vzpomnělo na Zoro – tajemnou tvář?

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram