Těchto 5 otázek si položte při třídění šatníku

Těchto 5 otázek si položte při třídění šatníku

Úklid šatníku se rozebírá často. Dnes si zkráceně projdeme pět základních otázek, které vám pomohou rozhodnout se, co si ponechat a co vyřadit.

1. JAK ČASTO TO NOSÍTE?

Průzkum tvrdí, že lidé nosí pouze 20 % z celého svého šatníku. Je to proto, že si lidé rádi zvykají, oblíbí si jedny džíny, bundu a boty a nemají důvod sahat po ničem jiném. Uvědomte si proto, které kousky téměř vůbec nenosíte, nebo jste si je dokonce ani nikdy neoblékla, ty patří pryč.

2. SEDÍ VÁM TO STÁLE?

Lidské tělo se mění na základě mnoha faktorů a vůbec to ženské. Nedržte si plnou skříň šatů, které jste nosila před pěti lety. To, co vám nesedí, není třeba schraňovat, podarujte takové kousky dál. Stejně tak nemá smysl kupovat a vlastnit oblečení, do kterého chcete zhubnout.

3. NENÍ TO ZNIČENÉ, ŠPINAVÉ NEBO DĚRAVÉ?

Nejčastěji se u oblíbených kousků stane, že na sebe vylijete kávu, zatrhnete se o hrubý povrch nebo si oblečení jinak poškodíte. To, co nejde vyprat případně zašít, vyhoďte. Špinavé nebo potrhané oblečení nezanechá dobrý dojem. 

4. REPEREZENTUJE TO VÁŠ STYL/JE TO V MÓDĚ?

Pokud jste svou skříň dlouho netřídila, může se stát, že zjistíte, že vám polovinu místa zabírá oblečení, které dávno není v módě nebo nenosíte zkrátka proto, že jste změnila styl oblékání. Vkus a potažmo styl většiny z nás se vyvíjí, proto by bylo ku podivu, nosit deset let to stejné oblečení. 

5. KOUPILA BYSTE SI TO ZNOVU?

Naprosto snadná otázka, jež vám napoví, zda danou část šatníku vytřídit, či si ji ponechat. Pokud je oblečení trendy, odpovídá vašemu stylu, je čisté, neonošené i vám padne, a přesto ho nenosíte, zeptejte se sama sebe, zda jste si ho náhodou nekoupila ve výprodeji nebo při špatné náladě a kdybyste ho potkala teď s čistou hlavou za plnou cenu, zda by znovu skončilo u vás doma?! 

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram