Temperley London na podzim 2015 ukazuje ve své kolekci sílu vzorů

Temperley London na podzim 2015 ukazuje ve své kolekci sílu vzorů

Z části slavnostní a z části uvolněná. Ženská s mužskými prvky ve spoustě atraktivních materiálů, vzorů a detailů, ale ne překombinovaná. Taková je nová kolekce Alice Temperley. 

Alice je ženou mnoha tváří, alespoň to dokážeme vyčíst z jejích kolekcí. Všechny jsou propracované a dokonale pasující k návrhářce samotné. I letošní kolekce tak zachovává její osobitý styl, ale přesto je opět něčím nová. Alice Temperley vždy představuje kolekce plné inovací, dosud nepoužitých vzorů či nevšedních kombinací materiálů. Kolekce Podzim/Zima 2015-16 není vyjímkou a nenásilně v sobě nese všechny prvky této značky. 

Všech 39 modelů představených během přehlídky bylo slavnostních, přesto ale měly dost daleko k jakékoli podobě upjatosti. Kolekci ani nejde shrnout pod souhraná slůvka jako barevná či historická, protože návrhářčina kolekce má vícero podob. Začíná u nádechu historie, kterému napomáhají semišové látky, dlouhé těžké sukně a kovové odstíny, pokračuje přes avantgardní vzory v roztodivných barvách, přesunuje se k modelům v odstínech vody, přechází přes unisexové modely v černé a bílé a končí rozverně na pomezí mezi volnými dlouhými šátky, zlatými večerními šaty a ležérními košilemi. 

Pozoruhodným i nadále zůstává způsob, jakým Alice modely skládá dohromady. Harémové kalhoty s bílou kancelářskou košilí, černý overal s pestrobarevným pláštěm nebo večerní šaty s krajkovaným oversized topem a loafers. To svědčí o tom, že kolekce je až po okraj naplněná protiklady, které se tu ale nádherně vyjímají. Velkou roli ale hraje také spojení materiálů, které jinde rozhodně neuvidíte!

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram