Temperley London Resort 2016 míří vstříc mužské siluetě

Temperley London Resort 2016 míří vstříc mužské siluetě

Alice se vydala napříč nejrůznějšími světadíly i styly. Její aktuální kolekce prozatím zakotvila u mužských siluet, zvonových střihů a geometrických motivů. 

Návrhářka se svými kolekcemi cestuje po celém světě. V minulosti jsme v jejích modelech vypátrali známky nejrůznějších zemí a jejich tradičních prvků a dnes se nám to podařilo také. Při pohledu na vyšívaný tyl se nám evokují ruské motivy. A při zaměření se na paletu barev, vidíme americkou trikolóru.

Právě na modelech, ve kterých se spojí oranžová s červenou a černou, je vliv Ruska nejzřetelnější. Zároveň jsou to ale jedny z mála modelů kolece Resort 2016, jež jsou v ženské linii. Zbytek kolekce spolknula mužská silueta. Široká pánská saka, volně uvázané maxišály, smokingové kalhoty. Čas od času jakoby se návrhářka snažila mužský model přetvořit na ženský - přidáním sukně nebo jiného ryze dámského prvku. A pak stejně upadla zpět do mužského světa. 

My Alice chápeme. Vliv mužů v dámském oblečení stoupá. Nosíme boyfriend džíny, oversized saka i polobotky, kterým přezdíváme oxfordky. V hloubi je to ale všechno typické právě pro muže. Jsou to i symboly posledních kolekcí Temperley London. Ale abychom nebyli nespravedliví - v Resortu 2016 si vychutnáte i dámskou módu. Třeba v podobě pastelových maxišatů s vysokými rozparky. 

Ženská móda v žádném případě nezaniká.
Jen se přetváří do své nové podoby.

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram