Temperley London v podzimní kolekci 2016 transformuje svůj styl

Temperley London v podzimní kolekci 2016 transformuje svůj styl

Proces rekonstrukce celé filosofie značky trvá už několik sezón, nejedná se tudíž o žádnou revoluční změnu. Přesto zůstáváme stát se zatajeným dechem nad změnami, které Alice na oblečení aplikuje.

Pokud jste sledovala britskou značku Temperley London před pár lety, pravidelně jste se setkávala s okořeněnou moderní dámskou módou. Široké kalhoty, halenky, hedvábné šátky a spousta barev. Bylo to oblečení, které byste mohla nosit běžně do práce nebo na kávu s kamarádkou. Od této doby ale uběhlo pár kolekcí a Alice Temperley svou módu směřuje výrazně rozdílným směrem. Kalhoty tu nenajdeme, casual šaty také ne. Její podzimní kolekce je plná volánkových šatů, květinových motivů a svým způsobem trochu připomíná národní kostýmy Wales. (Až na ty kostky.)

Na obhajobu návrhářky, i podzimní kolekce je zajímavá. Jen je dost dobře možné, že si svými viditelnými změnami odehnala pár fanynek střízlivé ženské módy s nápadem, kterou dříve reprezentovala. Bílý šifon, desítky droboučkých volánků, květiny a nabírané rukávky působily étericky. Temperley očividně razí také jeden z nejnovějších trendů - výraznou náušnici jen v jednom uchu. Na nohy nechala modelky obout kotníkové boty, jež jsou adekvátní obuví k podzimu, nicméně se světlými lehkými materiály působily poněkud zvláštně.  

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram