dnes je 22.05.2018 a svátek má Emil

Thajsko - ráj jedlíků, říká Bára Mottlová

Ano, Thajsko je bezpochyby velkým rájem na zemi. Nádherný pláže, teplo, sluníčko, cenová dostupnost, zelený kopce plný palem a svěží vánek... Ale to jídlo?! To je opravdická rozkoš!

Tady je neskutečně veliká škoda být vegetariánem a vůbec nehorázná blbost si cokoliv odpírat.

Čerstvý mořský plody na každým rohu, skvělý nudle nebo třeba slaďounký ananas, připravený přímo na pláži. Thajsko je obrovským vývozcem rýže a ta tady chutná tak, že jí klíďo samotnou spořádám celou mísu. 

 

Lahůdkou jsou tu něco jako nadýchaný knedlíčky plněný všema druhama masa nebo falafelem a oblohou. A s tak krásným naservírováním v košíčku si smlsne už i pohled. Jmenuje se to Nun Bao.

 

Skvělý a zdravý je i vývar s rýžovýma nudlema, do kterýho jsou naházený všechny dobrůtky, který máme rádi s chřupavou zeleninkou. Při těch klouzavých nudličkách se i skvěle pocvičí grif na držení hůlek :-)

Opomenout samozřejmě nesmím ani takový pochutiny jako smažený brouky, který chutnaj jako škvarky. No a rybu sušenou na slunci v muslimský čtvrti ani chutnat nemusím! Brrrr!!

Ale to sladký tady?!

To je bomba! Yogurtová, mléčná nebo čokoládová zmrzlina připravovaná na mrznoucím plátu s nasekaným čerstvým ovocem servírovaná v ruličkách, nejen že chutná fantasticky, ale samotná příprava je velká podívaná. Koblihy, palačinky smažené se spoustou čerstvého ovoce, čokoládou, marmeládou...

Jeeee! Běžím si dát něco dobrého a vy doma nezmrzněte! :-D

BARBORA MOTTLOVÁ MÓDA V KUCHYNI DOVOLENÁ

Související články

Dekor dřeva opět ovládá kuchyně - využije ho každý

Místnost, ve které připravujete pokrmy pro celou rodinu, si zaslouží více pozornosti, než si myslíte. Inspirujte se s námi a vdechněte tomuto srdci domova novou energii ve znamení dřeva.

Celý článek

7 receptů na snídaně jako z Instagramu

Komu z vás se nesbíhají sliny při ranním projíždění sociálních médií, kde na nás kouká jedna fotka jídla za druhou?

Celý článek

Vyhrajte nad laktózovou intolerancí

Pokud o laktózové intoleranci u sebe víte, máte vyhráno. Možná teprve tušíte, nebo už teď víte, že chvíli po požití laktózy se s vámi začne něco dít. 

Celý článek

Nový tahák - modrý čaj, k čemu je dobrý?

Pokud si rádi dopřejete šálek lahodného čaje, máme pro vás nový tip - modrý čaj.

Celý článek

Barevné a stylové příbory oživí vaše stolování

Nejen u talířů a hrnečků můžete střídat barvy a vzory. Obohaťte své kuchyňské vybavení i o barevnou sadu příborů Jean Dubost.

Celý článek

Zimní plavková sezóna

Doby, kdy se hublo do plavek na jaře, už jsou dávno za námi. Nejlepší je, nosit je celoročně, co říkáte? A to chce pořádnou zásobu motýlků!

Celý článek

Superfoods znali už ve starověku, říká zakladatel značky se super potravinami ISWARI

O super potravinách jsme si popovídali se zakladatelem české značky prodávající superfoods Františkem Lomským. 

Celý článek

Sezóna plesání

Houbová sezóna, vokurková sezóna, sezóna hubnutí do plavek, hokejová sezóna, ta ženská už má po sezóně... V tomhle mrazivém období kraluje jedna z nejjuchavějších a nejluxusnějších sezón v roce - bály a plesy.

Celý článek