Thajsko - ráj jedlíků, říká Bára Mottlová

Thajsko - ráj jedlíků, říká Bára Mottlová

Ano, Thajsko je bezpochyby velkým rájem na zemi. Nádherný pláže, teplo, sluníčko, cenová dostupnost, zelený kopce plný palem a svěží vánek... Ale to jídlo?! To je opravdická rozkoš!

Tady je neskutečně veliká škoda být vegetariánem a vůbec nehorázná blbost si cokoliv odpírat.

Čerstvý mořský plody na každým rohu, skvělý nudle nebo třeba slaďounký ananas, připravený přímo na pláži. Thajsko je obrovským vývozcem rýže a ta tady chutná tak, že jí klíďo samotnou spořádám celou mísu. 

 

Lahůdkou jsou tu něco jako nadýchaný knedlíčky plněný všema druhama masa nebo falafelem a oblohou. A s tak krásným naservírováním v košíčku si smlsne už i pohled. Jmenuje se to Nun Bao.

 

Skvělý a zdravý je i vývar s rýžovýma nudlema, do kterýho jsou naházený všechny dobrůtky, který máme rádi s chřupavou zeleninkou. Při těch klouzavých nudličkách se i skvěle pocvičí grif na držení hůlek :-)

Opomenout samozřejmě nesmím ani takový pochutiny jako smažený brouky, který chutnaj jako škvarky. No a rybu sušenou na slunci v muslimský čtvrti ani chutnat nemusím! Brrrr!!

Ale to sladký tady?!

To je bomba! Yogurtová, mléčná nebo čokoládová zmrzlina připravovaná na mrznoucím plátu s nasekaným čerstvým ovocem servírovaná v ruličkách, nejen že chutná fantasticky, ale samotná příprava je velká podívaná. Koblihy, palačinky smažené se spoustou čerstvého ovoce, čokoládou, marmeládou...

Jeeee! Běžím si dát něco dobrého a vy doma nezmrzněte! :-D

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram