Thom Browne stvořil napůl muže a napůl ženu v nekonvenční podzimní přehlídce 2019

Thom Browne stvořil napůl muže a napůl ženu v nekonvenční podzimní přehlídce 2019

Na začátku všeho byla bublinková fólie a hned po ní neskutečně promyšlená dekonstrukce oděvu snoubící obě pohlaví zároveň!

Thom Browne je americkým inovativním návrhářem, vizionářem a bořičem pravidel. Nebojí se být výrazný svými názory. Podzimní pánská kolekce byla odkazem na dnešní společnost, kde není místo pro nudnou definici ženského či mužského pohlaví. V Brownově světě jsou možnosti nekonečné a definice neexistují. Modelové začali přehlídku v oblecích precizně ušitých z bublinkové fólie. Celé molo a sedačky okolo byly z fólie. Důkaz dokonalého krejčovského umu i důraz kladený na udržitelnost v jednom.

Excentrické plastické masky se prolínaly celou kolekcí na tvářích modelů spolu s výrazným make-upem. Návrhář představil 12 kreací ve třech fázích. První fáze byla elegantní gentlemanský model s moderními prvky. Druhá fáze byla ten samý model v ženské verzi na mužích. Třetí fáze byla dekonstrukce obou předešlých fází. Ženské i pánské prvky byly přešity dohromady a jako by prošly drtičkou. Byly však dokonale ušity, aby padly. 

Při pohledu na kolekci pro podzim 2019 se objevuje otázka, co vlastně je dnes vhodné pro pánský šatník. Sám návrhář by rád viděl muže nosit šaty, sukně a podpatky. Oblečený-neoblečený styl je mix různých prvků krejčoviny a stylů, kde se naprosto vytratily rozdíly mezi oběma pohlavími. Muži se objevili na mole i v korzetech. Otázkou zůstává, jestli to neubírá na jejich mužnosti.

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram