Tip na výlet: Záhřeb a návštěva obchodu DeLight

Tip na výlet: Záhřeb a návštěva obchodu DeLight

Do Chorvatska na pobřeží se podíval snad každý Čech. Ale i hlavní město Záhřeb toho může nabídnout mnohem víc než jen skvělou zmrzlinu a krásnou katedrálu. V uličce kousek od náměstí se pyšní nádhernými modely obchod s dámskou kolekcí nové chorvatské značky Delight.

Ivan Friščić, původně vystudovaný pedagog geografie a historie, se několik let živil stylingem slavných osobností. Jeho nejdůležitější klientkou byla chorvatská prezidentka Kolinda Grabarová Kitaričová, pro kterou pracoval více než rok jako její osobní stylista. Rozhodl se ale vytvořit svou vlastní značku a společně se Silvijou Trsinski vybudovali značku DeLight.

V jejich kolekci najdeme luxusní, nadčasové a elegantní kousky, které jsou určeny pro sebevědomé, silné a vášnivé ženy. Delight se účastní chorvatských fashion weeků a jejich tváří jsou nejslavnější chorvatské herečky a celebrity jako třeba Bojana Gregorić Vejzović. Pracují s nejkvalitnějšími materiály jako pravé hedvábí, angorská vlna nebo kašmír. Vyhýbají se polyestarovým látkám a základní myšlenkou je vytvářet oblečení, které má příběh, myšlenku a nikdy nebude vyhozeno.

V jejich aktuální kolekci najdeme několikery šaty určené na významné události, jakými mohou být reprezentativní akce nebo filmové premiéry. Ale jsou tu i šaty na běžnější nošení, které se nebojí asymetrie nebo použití různých vzorů. Šaty a halenky jsou z nejjemnějších látek a člověk skoro ani nepozná, že má něco oblečené, což ve zdějším horkém pásmu přijde vhod. Ale saka, kabátky a některé sukně jsou z materiálů, které by zahřály i na Sibiři. Kašmír a nejlepší vlny mají takové vlastnosti, že se na těle přizpůsobí vnějším teplotám. Nikdy se v nich nepotíte, protože tyto látky fungují jako druhá kůže a dýchají s vámi.

Samozřejmě se ceny pohybují mnohem výš než v běžných obchodech nebo buticích. Luxusní zboží je drahé kvůli přesnému zpracování kvalitních látek a platíte také za jedinečnost a originalitu. Ale západněji od Chorvatska se oblečení z takovýchto látek cení mnohem vyššími částkami. Zároveň je DeLight stále nová značka na trhu, takže než si vybuduje renomé, a jsme přesvědčeni, že to bude velice brzo, dá se říct, že zatím se prodávají téměř pod cenou. Takže pokud máte cestu okolo, neváhejte a vyrazte na adresu Vlaška 6, Záhřeb, Chorvatsko.

 

foto: Facebook/DeLight

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram