Tom Ford v jarní pánské kolekci 2018 prosadil barvy

Tom Ford v jarní pánské kolekci 2018 prosadil barvy

Tyrkysová, purpurová, kanárková nebo Barbie pink. Tom Ford se nebál dát mužům k nošení cokoli. Tak ať jdou tabu stranou!

Muži jsou zvyklí nosit neutrální odstíny a pak modrou a zelenou, které se k nim vlastně tak nějak od pradávna přirozeně hodí. Světoví návrháři se však už dlouho snaží probudit v mužích zájem i po jiných barvách a často přímo po těch, které máme zafixovány jako dívčí a ženské. Ideálním příkladem jsou červená s růžovou, které Tom Ford v jarní kolekci 2018 rozhodně neopomenul. Ba co víc, zkombinoval je dohromady s bílou, což na spoustu chlapů může být prostě příliš.

Tom Ford ale "ženské" barvy propletl s těmi mužskými a neutrálními a tak ve výsledku rozhodně nejde o kolekci, kterou by někteří přisoudili vhodnou homosexuálům. Americká značka si zaslouží uznání za využití celé palety barev a jejich stylové kombinování. Třeba hořčicově žlutá bunda, džíny, hnědý pásek a hnědé loafers zastupují jedinečný look, v němž na ulici jen tak druhého muže nepotkáte. Ani u nás. Ani v zahraničí.

Několik snímků z prezentace kolekce Jaro/Léto 2018 bylo věnovaných čistě detailu na saka. Tom Ford se vytáhl se svým černým sakem s širokými klopami zbarvenými do růžovo-zelena nebo modro-fialova. Neobvyklý a luxusní dojem zanechalo také sako potištěné motivem zebří srsti. K těm už si, pánové, můžete vzít jen bílou košili a černé kalhoty a budete nepřehlédnutelnými! 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram