Top 5 šatů s kapsami aneb jak se ženy vracejí k praktičnosti i ve svých šatnících

Top 5 šatů s kapsami aneb jak se ženy vracejí k praktičnosti i ve svých šatnících

Říká se, že ženy jsou v některých věcech pragmatické bytosti, které na rozdíl od mužů přemýšlejí prakticky a věcně. A výjimkou není ani dámský šatník.

Pro praktickou moderní ženu jsou kapsy prostě nutností. Využije je jak matka v domácnosti, tak ředitelka transnacionální korporace. Zlaté kritérium prostě zní pohodlná látka, elegantní styl a praktické využití. V dnešní uspěchané době, která podporuje především digitalizaci jak pracovního, tak osobního života a přeje moderním technologiím, je člověk, který nevlastní smartphone, považován za podivína či dokonce raritu dnešní společnosti. 

Letos v dubnu byla v magazínu MIT Technology Review uveřejněna studie o tom, proč dnešní generace tzv. millenians /miléniánců/ je navyklá nosit mobilní telefony v ruce, i přesto, že je nepoužívá. Tato chůze dokonce získala i vlastní expertní terminologii - "phone walking" /chůze s telefonem/. Studie přišla s tím, že frekvence výskytu tohoto jevu se zásadně liší na základě pohlaví chodce. Jakpak by ne, když, přestože žijeme ve 21. století, je stále po ženách vyžadován jako oficiální oděv šaty či sukně. Ty však nemají kapsy a tak nutnosti jako je v dnešní době mobilní telefon musí žena přenášet především v rukách. Nemůžeme se divit, že nás ženy již omrzelo dlouhé přehrabování v kabelkách v honbě za tím, co zrovna potřebujeme. Nejedná se o feministický výmysl, nýbrž o nutnost pro fungování moderní ženy. To však očividně výzkum expertů z MIT nebral v potaz.

Z hlediska historie, přestože se v první polovině 20. století do Evropy dostal trend dámských kalhot původně z Ameriky a později z Itálie až na náš trh, mužské oděvy měly tradičně vždy více kapes většího objemu než ty ženské. Bylo tomu tak proto, že se automaticky předpokládalo, že muž u sebe má více peněžního obnosu než žena a toto opatření mělo odradit nebo zmást případné kapsáře. V dnešní době již ženy znovu objevují trend šatů s kapsami. Pojďte se s námi podívat na TOP 5, které můžete okamžitě zařadit i do svého šatníku.

1. Asos

Kapsa je nápadně umístěna v přední části sukně, proto jsou šaty svým způsobem unikátní, jelikož většina návrhářů dává přednost ukrývání kapes do švů tak, aby nepřekážely celkovému dojmu šatů.

2. O'Niell Laurel

Přestože minulé léto považovalo tyto stylové volné vzdušné šaty primárně jako trendy outfit na pláž a na volný čas obecně, letošek bude jiný, a tak i s těmito šaty dosáhnete elegance. Kapsy, do kterých se vejde nejedna potřebná věcička, jsou pak už jen třešničkou na dortu.

As

3. Romwe

Šaty, které se svým účelem netají. Koženkové kapsy však rozhodně neubírají eleganci, kterou proužkované šaty mají. Na běžný den v kanceláři nebo na zkoušku ve škole jsou prostě ideální.

4. Asos Curve

Pokud máte v oblibě škrobený dekolt, jenž zakryje i menší prohřešky v podobě občasných sladkostí. Toto je naprosto perfektní volba.

5. Denim

Těmito šaty Denim dokázal, že rozhodně vědí, co je trendy. S těmito džínovými šaty nemůžete šlápnout vedle.

Buzzfeed.com; Pinterest; TheWeek.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram