Toužíte po malém pracovním prostoru? Využít můžete i kousek zahrady

Toužíte po malém pracovním prostoru? Využít můžete i kousek zahrady

Obvykle se snažíme snoubit podnikání společně s výchovou dětí a vedením domácnosti. Ne vždy si však můžeme pronajímat drahé a často spousty kilometrů vzdálené kanceláře…

Tento trend je nazýván „brooklynským“, avšak rozšířil se až do Toronta, kde vznikl tento malý pracovní „ateliér“. Zakladatel architektonické firmy Six Four Five A, Oliver Dang, postavil na konci zahrady malý, dřevěný pracovní prostor.

Nejenom toto studio uvažuje nad skutečností, že máte možnost odejít na chvíli z domu, vypnout sféru „domácnost a děti“ a pustit se plně do práce. Máte to však hned po ruce, kdyby bylo cokoliv potřeba. Ušetříte tak spoustu peněz za drahé nájmy a nemusíte jezdit desítky ani stovky kilometrů daleko.

Využití úzkého prostoru uprostřed zahrady tak přišlo jako dokonalé řešení celé situace. Stále vám zůstane využitelná plocha zahrady, ale také prostor, kam se „zašít“. V tomto případě je malá pracovna obklopena vysokým plotem, který dopřává naprosté soukromí a dále je zasazena mezi letité stromy.

Pro stavbu bylo využito cedrové dřevo, kterým bylo i obloženo celých sto metrů čtverečních malé pracovny. Velké okno a prosklené dveře s bílým rámem perfektně ladí se světlým dřevem. V tomto případě majiteli patří i okolní, zatím neopracovaná zahrada a tento prostor má využitý vyloženě pro pracovní účely. „Tvar ateliéru je navržen tak, aby zdůraznil profil javoru, který se pne za ním, ale také úhel vůči jižnímu slunci pro maximální přístup světla,“ vyjádřil se Oliver Dang, autor projektu.

Uvnitř je využitý každý centimetr místa. „Výsledný design je světlý, vznešený a funkční kancelářský prostor, který je také vizuálně a prostorově propojen s domem a dvorem," řekl Dang. „Vzhledem k tomu, že klienti dali přednost tomu, aby mohli trávit, co nejvíce času společně jako rodina, postavili jsme studio, které dovoluje práci v soukromém prostoru, ale také umožňuje příležitosti pro improvizované pikniky a hraní.“

foto: Ashlea Wessel

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram