Trápení v podobě atopického ekzému

Trápení v podobě atopického ekzému

Svědění, pálení a bolest kůže. Psychika jako na houpačce. Nepříjemné pohledy cizích lidí. I to je atopický ekzém. Jak s ním ale bojovat?

Atopický ekzém je druh onemocnění, který obvykle danou osobu postihne již v útlém věku. Mnohdy se stane, že v období puberty prostě zmizí a mají vyhráno ti, kterým už se nikdy  nevrátí. Já jsem to štěstí neměla. Jsou to přesně tři roky, co s ekzémem opětovně bojuji. Na roky bez něj mohu jen s lítostí vzpomínat. Nic se ale nemá vzdávat, a je potřeba bojovat.

Jistě mi dají všichni atopici za pravdu. Probdělé noci a tolik opakovaná věta nejbližších: „Neškrábej se!“. Pocit sebelítosti a naštvání v jednom „Proč zrovna já?!“ může vést k tomu, že si nalomíme i tu nejpevnější psychickou základnu. Tohle všechno bychom se ale měli pokusit hodit za hlavu. Začarovaným kruhem se totiž naše situace stává ve chvíli, kdy se negativním pocitům odevzdáme a tělu tak akorát přihoršíme.

Že se nemáme škrábat, jistě víme všichni, a že to ve skutečnosti prostě nejde, obvykle časem zjistí i naši nejbližší. Co však můžeme pro své tělo udělat, je dopřát mu určitou změnu režimu.

Jestliže jste také narazili na doktory, kteří ode dveří předepisují kortikoidy, a nemáte sílu hledat dermatologa, který by zjišťoval příčinu, vyzkoušel na vás různé stěry z kůže, testy na kontaktní alergie a udělal vám detailní testy z krve, pak mohu vřele doporučit alternativní medicínu.

Osobně jsem vyzkoušela již velké množství alternativních metod od očistné kůry s aloe vera až po různé formy léčitelů. Když se dostanete do stádia, že chemie a doktoři nepomáhají, v podstatě vám jediná naděje zůstává v přírodě, a v tom, co nemůžeme uchopit do rukou, mnohdy ani pochopit, ale z nějakého důvodu to může pomoct.

A tak testuji a zkouším dál. Prošla jsem si kraniosakrálními terapiemi, odčervením, odkyselením organismu (které provádím pravidelně, jelikož v tom může tkvět mnoho jiných zdravotních problémů), není mi cizí ani kůra s koloidním stříbrem, nedám dopustit na bylinky, začala jsem meditovat, změnila jsem jídelníček, vysadila jsem potraviny obsahující lepek, potraviny obsahující laktózu jsem omezila na minimum, vysadila jsem rafinovaný cukr i své milované sladkosti, nakupuji drahé potraviny a doufám… Ale nevzdávám se!

Čeká mě hypnoterapie, uvažuji o biorezonanci a našla jsem doktorku, která mi všechny zmíněné testy udělá. Společně tak budeme hledat, zda není zakopaný pes přeci jen někde jinde. Pomalu ale jistě mě tedy dává dohromady všechno zmíněné a já se konečně pořádně vyspím. Tedy alespoň do doby, než přijde další vlna…

Hlavní je věřit a bojovat za své zdraví. Podělte se s námi o své zkušenosti, ať už s atopickým ekzémem nebo jiným dermatologickým problémem. Co říkáte na přístup doktorů a máte zaručený recept na to, co právě vám pomohlo a ulevilo? Napište nám…

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram