Úchvatná historie světově nejznámějšího parfému Chanel N°5

Úchvatná historie světově nejznámějšího parfému Chanel N°5

Tajemná a okouzlující minulost nejznámějšího a nejoblíbenějšího parfému světa Chanel N°5 ve filmu... Chanel N°5 odolává módním trendům a ubíhajícím desítkám let. 

Psal se rok 1921, když francouzská módní návrhářka Coco Chanel uvedla svůj první parfém. Celá historie, která se k nejžádanější lahvičce světa váže, je popsána v prvním díle ze série filmů Chanel. Zachycuje veškeré podstatné okamžiky i důležitá data a jména, která se ve dvacátém století podílela na tom, že No. 5 je dnes tím, čím je - nejpopulárnější vůní všech dob mající nejznámější obal po celém světě... Synonymem ke slovu parfém...   

Coco Chanel měla především snahu nalézt dámský parfém s dámskou vůní. A kladla také důraz, že vůně kterou žena nosí, je stejně důležitá jako styl, který obléká. Právě od ní pochází heslo, že vůni by si dámy měly nanášet na všechna místa, na která chtějí být líbány. 

Samotnou vůni vytvořil Ernest Beuax a Coco si vybrala právě pátý vzorek, který ji Beaux předložil. A jelikož i své kolekce předváděla 5. 5., věřila, že když parfému nechá jméno podle označení vzorku, přinese jí i její vůni číslo 5 štětší. Chanel No. 5 se zrodil.

Jeho balení bylo v minimalistických liniích a tvar inspirován pařížským Place Vendome. No. 5 se stal ikonou dvacátého století. A za velmi krátkou dobu nejlépe prodávaným parfémem na světě. Poprvé v historii muž souhlasil s propagací nejvíce ženského parfému - v roce 2012 se tak na reklamních snímcích objevil Brad Pitt.

Je potvrzeno, že parfém vytvořený v roce 1921, je i v roce 2015 stále nejlépe prodávaný a také nejoblíbenější vůni na světě. Snad jakoby Coco Chanel přišla na formuli ženského parfému, která je nestárnoucí, nadčasová, věčná...