Umíte kamuflovat jako profesionál?

Umíte kamuflovat jako profesionál?

Výběr správného korektoru se může jevit jako náročná mise. Na trhu jsou dostupné různé druhy – od tuhých přes krémové, tekuté, tužkové až po speciální rozjasňující. Jak si vybrat ten správný, a zároveň „trefit“ i odstín? 

Korektor je produkt určený především pro maskování lokálních nedostatků. „Zatímco make-up pomůže dosáhnout barevného sjednocení pleti, korektor doladí detaily a zamaskuje nedokonalosti. Zejména ty, které zůstaly viditelné, především akné, kruhy pod očima či pigmentové skvrny,“ radí vizážistka značky Dermacol Silvie Siegr. Pokud jste už ale v líčení trošku zručnější, nebojte se ho použít i na konturování. 

Existuje několik typů korektorů, přičemž každý z nich je mistrem v něčem jiném:

Tuhý korektor má střední až vysoké krytí. Je určený primárně pro lokální maskování akné. Nanášejte ho však ve velmi jemné vrstvě, má tendenci usazovat se ve vráskách.

Tekutý korektor má lehčí texturu, proto ho můžete použít také na oční okolí a překrytí tmavých kruhů či pigmentových skvrn.

Krémový korektor má vyšší krycí schopnost a lehce se roztírá. Je vhodný pro maskování větších pigmentových skvrn a konturování.

Tužkový korektor je vhodný pro zakrytí drobných nedokonalostí jako akné či žilky. Používá se však i na korigování kontur nosu, do vnitřního koutku oka, na formování tvaru obočí či rtů, zejména pokud používáte výrazné rtěnky.

Rozjasňující korektor má nižší krycí schopnost, jeho výhodou ale je, že dokáže opticky rozjasnit pleť a dodat jí svěží vzhled. Používá se zejména na místa, která je potřeba opticky zvýraznit, tedy na hranu nosu, střed čela či oblast pod očima.


Cover Xtreme - vysoce krycí korektor - K dostání na www.dermacol.cz

Dokonalá kamufláž

Značka Dermacol je známá zejména díky svému vysoce krycímu make-upu Cover. Nejnovějším přírůstkem je vysoce krycí Cover Xtreme korektor. Má jemnou krémovou konzistenci, která se neusazuje do vrásek, a kromě dokonalého krytí vytváří na pleti sametový vzhled.  

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram